Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Niczuly: kinek kellene kivonulnia Romániából?

Niczuly: kinek kellene kivonulnia Romániából? Sport

A craiovai szurkolók magyarellenes skandálásai miatt félbeszakadt vasárnap délután a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK és az FCU Craiova 1948 mérkőzése a labdarúgó Szuperliga alapszakaszának 23. fordulójában.

 A sepsiszentgyörgyi mérkőzést a 23. percben szakította félbe Andrei Chivulete játékvezető, mivel a craiovai szurkolók magyarellenes skandálásba kezdtek és a hangosbemondó többszöri figyelmeztetése ellenére sem hagyták abba ezeket. 

A mérkőzés felfüggesztését követően a találkozót közvetítő tévéadónak adott interjújában a Sepsi OSK csapatkapitánya, Niczuly Roland kifakadt.

„Kinek kellene kivonulnia az országból? Mindannyian itt születtünk és nőttünk fel a környéken. Kovászna megye Romániához tartozik, mi képviseltük Romániát az európai kupákban. Ez elég kellemetlen, de reménykedünk, hogy egyszer és mindenkorra ennek vége lesz. A játékvezető egyértelmű figyelmeztetésekkel jelezte, hogy fejezzék be a rigmusokat. Mi reméltük, hogy a mérkőzés folytatódik. Ahogy a játékvezetőtől hallottam, nincs visszaút. Végleg leállította a mérkőzést, és nincs más lehetőség, mint a három pontot mi kapjuk meg. A Sepsi OSK nem bűnös, ahogy a craiovai csapat sem. Ezeknek a szurkolóknak meg kell érteniük, hogy nem kell ilyesmit kiabálniuk ahhoz, hogy a kedvenceiket támogassák”.

A történtekkel szemben a háromszékiek edzője is érthetetlenül állt: „Nincsenek szavaim. Ez az első ilyen alkalom, sajnálom. Bárhová megyünk, mindig vannak problémáink a szurkolókkal. A Kolozsvári U elleni meccsen is félbeszakad a mérkőzés. Kellemetlen helyzet. Mit tehetek? Ennek a csapatnak, klubnak a tagja vagyok, és sajnálom, hogy mindig szidnak. Nem vagyok álszent, szerettem volna, hogy lejátsszuk a meccset, mert szenvedélyesen szeretjük a játékot. Hogy a zöld asztalnál megnyerjük-e a meccset? Nem tudom. Ez egy kellemetlen helyzet az egész ország, Románia számára” – nyilatkozta a Digi Sport tévétársaságnak Cristiano Bergodi, Sepsi OSK olasz edzője.

 Józsa Csaba

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. január 29., 18:29
    ÉRTÉKELÉS: 11

    A probléma az hogy fele nem volt craiovai.Minek a rendőrség ebben az országban miért nem igazzoltaták le egyenként stb….stb….. Sorolhatnám .

  • User
    Dátum: 2023. január 30., 19:44
    ÉRTÉKELÉS: 16

    Tisztelet a bírónak hogy lépni mert!!! Itt az ideje hogy kitiltsak a sportból a fajgyűlöletet. A klubok igenis tehetnek arról hogy a szurkolóik hogyan viselkednek. Ha bunkók akkor nincs amit egy normális helyen keressenek.Ha elmegyek egy mérkőzésre akkor a játékot akarom élvezni és nem másnak a mocskolodasat hallgatni.A sportban ennek nincs helye!