Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mossa kezeit a FCSB

Öt pontba szedett Facebook-bejegyzésben utasította el a Sepsi OSK bocsánatkérésre való felszólítását Mihai (Meme) Stoica, a FCSB labdarúgócsapat hírhedt sportigazgatója azt követően, hogy a fővárosi egyesület játékosai a szurkolókkal együtt Magyarországot és az erdélyi magyarokat gyalázó rigmusokkal ünnepelték a kupagyőzelmet.

Hirdetés
Hirdetés

Mint beszámoltunk róla, a Sepsi OSK ellen 1–0-ra megnyert kupadöntő után a FCSB berceni-i edzőközpontja előtti nagy ünneplésben a szurkolók és a játékosok is fittyet hánytak a koronavírus-járvány miatt távolságtartási szabályokra, a közös éneklésben pedig a román ultrák ismert magyarellenes rigmusai és nótái is felharsantak.

A klub „hivatalos” megmondóemberének számító Mihai Stoica Facebook-posztját azzal kezdi, hogy nem volt jelen az esetnél, így leállítani sem tudta a magyarellenes rigmusokat, bocsánatot pedig azért nem tud kérni, mert még sosem beszélt Hadnagy Attilával, a Sepsi OSK sportigazgatójával. „És őszintén, tőlem sem kértek bocsánatot, amikor az ő szurkolóik engem szidalmaztak a bajnoki meccseken. Tisztán és érthetően, az anyanyelvemen” – tette hozzá az FCSB sportigazgatója.

Stoica szerint a zárt kapus kupadöntőn a Sepsi küldöttsége magyar rigmusokat „üvöltött”. „Nem zavart, még úgy sem, hogy ez a Román-kupa fináléja volt. Az sem zavart, hogy sajtóhírek szerint a magyar kormány tölti fel olyan klubok számláit, amelyek a román versenyrendszerben szerepelnek, de lehet, vannak román szurkolók, akiket ez zavar” – fogalmaz a bukaresti klubvezető, mondván, a személyre szabott maszkok miatt nem láthatta mocskolódni az FCSB játékosait. Zárásként Stoica az egész ügyet a járvány okozta túlzott érzékenységnek tudja be.

Mint írtuk, a magyargyalázó ünneplés ellen a Sepsi OSK, az Országos Diszkriminációellenes Tanács és a Mikó Imre Jogvédő Szolgálat is panaszt tett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás