Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megtartotta pozícióját

Megtartotta pozícióját Sport

Szombaton és vasárnap az ifjúsági III-as korosztály legjobb tizenhat pingpongozója állt asztalhoz Konstancán, a 9–10 évesek ranglistaversenyén, köztük a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK sportolója, Kovács Kristóf, aki három győzelemmel és három vereséggel a hetedik helyen zárta a megmérettetést.

A négy négyes csoport két legjobb asztaliteniszezője az első nyolc között, míg a 3. és a 4. helyezett a 9–16 között folytatja a megmérettetést. Kovács Kristóf a selejtezőkörben 3–0-ra kapott ki Vlad Simától, majd 3–0-ra verte Rareș Șerbant és Daniel Simát. Csoportmásodikként felkerült a nyolcas főtáblára, ahol a későbbi bronzérmes bukaresti Alexandru Istratetől 3–0-s vereséget szenvedett. Az 5–8. között következett a szintén fővárosi Alexandru Iordan, és Kovács ezúttal 3–1-re kapott ki.

Hirdetés
Hirdetés

A 7. helyért kiírt párharcot a ploiești Matei Eparu ellen vívta: Kristóf gyorsan elhúzott 2–0-ra, ellenfele egyenlített, de a döntő játszmát a kézdivásárhelyi reménységnek sikerült megnyernie, így hetedikként fejezte be a Top16-os versenyt, amely Rákóczi Patrik győzelmével zárult, 2. Vlad Sima, 3. Alexandru Istrate.

Kerekes Barnabás edző elégedett tanítványa eredményével, hiszen sikerült megtartania a viadal előtti pozícióját.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük