Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Arany terepfutásban

A Sepsi ISK tehetséges atlétája, Păcurariu-Nagy Helén egyéniben nyolcadik, míg csapatban első lett a montenegrói Beranében megtartott terepfutó Balkán-bajnokságon. A húsz év alatti korosztályban megmértkező sportoló a 4000 méteres távon versenyzett, 14:43 perces idejével egyéniben nyolcadik lett. Teljesítménye hozzáadódott csapattársai remek eredményéhez, amivel az U20-as román válogatott aranyérmet szerzett. A válogatott az egyéni helyezéseknek köszönhetően (3+4+8) indulási jogot szerzett a decemberi terepfutó Európa-bajnokságon.

A feltörekvő nemzedék

Szombaton több mint 100 gyerek részvételével a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban zajlott a Labdarúgó Iskola Junior Soccer-kupa. Az U7-es korosztálynak szóló focitornán a házigazda kézdivásárhelyi, valamint a vendég kovásznai és brassói kisfocisták tudásuk legjavát nyújtották, mindenki kapott érmet, oklevelet, illetve a Székely Pékség és a szülők jóvoltából a finom harapnivaló sem maradt el. A turné végső rangsora: 1. Labdarúgó Iskola Kézdivásárhely, 2. FC Tampa Brassó, 3. Sport For All Kovászna. A győztes csapat tagjai: Szász Oszkár, Szász Huba, Szász Apor, Varga Péter, Tódor Krisztián, Szentgyörgyi Dániel, Szigyártó Hunor, Vargyasi Krisztián, Albert Alpár, Déva Kristóf, Forró Zsombor, Kocsis Szabolcs, Fábián Balázs, Pásztor Máté, Bartis Ákos. Edző: Csengeri Attila.

Nem játszik Gera a búcsúmeccsén

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken Uruguay ellen játszik a Puskás Aréna avatómérkőzésén. A találkozó egyben a korábbi kiváló játékos, a 97-szeres válogatott Gera Zoltán hivatalos búcsúmeccse is. Az elmúlt 20 év legjobb magyar labdarúgója azonban nem lép pályára, mint elmondta, Marco Rossival közösen hozták meg ezt a döntést, de szerepet játszott benne az is, hogy másfél éve nincs edzésben. „Ez nagyon sok idő. Ha azt nézzük, hogy eleve egy sérülés miatt hagytam abba, mert leszakadt a hajlítóizmom, akkor könnyebb elképzelni, miért nem játszom ezen a búcsúmeccsen. Úgy láttuk, jónak, ha nem játszom, és csak egy búcsúztatás lesz a pálya széléről” – mondta a korábbi klasszis.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük