Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megérdemelten lett hetedik a KSE

Megérdemelten lett hetedik a KSE Sport

Kedden a női kosárlabdabajnokság rájátszásában a 7. helyért folytatott helyosztó küzdelemsorozat második mérkőzésén a Kézdivásárhelyi SE a múlt csütörtöki hazai győzelem után a Marosvásárhelyi Sirius pályáján is jobbnak bizonyult, így nem lesz szükség harmadik mérkőzésre az egyik fél két győzelméig tartó párharcban.

Hirdetés
Hirdetés

Podunavac kosarára Hawks büntetőkkel válaszolt, majd repetázott (2–4), aztán Garrett Hammett talált be távolról (5–4). Ment az adok-kapok, a csapatok felváltva vezettek, az első tíz perc végén a kézdiek kétpontos előnyt tudhattak magukénak.

A második negyedben nem változott a játék képe, a csapatok válaszolgattak egymásnak, külön említést talán csak az első félidőben 15 pontot szerző Hawks teljesítménye érdemel, a csapatok az első negyed végén kialakult kétpontos különbséggel vonultak pihenőre.

Szünet után határozottabban léptek pályára a Maros-partiak, Lipovan hármasa rögtön kezdés után a a javukra billentette a mérleg nyelvét (39–38), és négy percig megtartották a vezetést, ám ekkor Biszak hármasával (45–47) a KSE ismét előnyt szerzett és az utolsó játékrész hétpontos kézdi előnynél startolt.

A 27 pontot szerzett Hawks kosarától (54–63) megtorpant a Sirius, és a kézdiek előnye két és fél perccel a mérkőzés vége előtt tizenegy pontra nőtt. Ekkor még megrázták magukat a házigazdák, és Lipovan hármasával 19 másodperccel a végső sípszó előtt egyetlen pontra (75–76) faragták le hátrányukat, ám Corda és Hawks büntetőivel a KSE négy hosszal legyőzte ellenfelét és a bajnokságot a 7. helyen zárta.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, helyosztó. 2. mérkőzés:

Marosvásárhelyi Sirius – KSE 75–79 (17–19, 19–19, 18–23, 21–18)

A Sirius pontszerzői: Sólyom 16 (4 hárompontos), Cooper 16 (2), Garrett Hammett 14 (1), Lipovan 15 (2), Vorobets 10, Podunavac 4. Játszot még Feises, Ciciovan, Ignatchenko.

A KSE pontszerzői: Hawks 27 (3 hárompontos), Corda 19 (4), Biszak 14 (2), Wilson 11, Bara-Németh 6, Domokos 2. Játszott még Kozman.

Fotó: Zsoli Jeffwarder

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások