Hirdetés
Hirdetés

Gyorshajtókat és ittas vezetőket bírságoltak

Gyorshajtókat és ittas vezetőket bírságoltak Kovászna megye

Az elmúlt napokban a Kovászna Megyei Rendőrség közlekedésrendészeti munkatársai több mint 370 bírságot róttak ki, emellett hajtási és forgalmi engedélyeket is bevontak.

 

Április 13-a és 17-e között a Kovászna Megyei Rendőrség közlekedésrendészeti munkatársai megyeszerte ellenőrző és figyelemfelhívó akciókat szerveztek a balesetveszélyes útszakaszokon. Összesen 377 bírságot róttak ki, emellett 185-öt gyorshajtásért és 17 hajtási, illetve 16 forgalmi engedélyt is bevontak.

Az említettek mellett a közlekedésrendészetiek több kihágást is észleltek. Április 15-én 20 óra körül a 12-es jelzésű országúton történt balesethez riasztották a közlekedésrendészetieket. A helyszínelés során kiderült, egy 38 éves férfi Csíkszeredából Sepsiszentgyörgy irányába haladva elvesztette uralmát a jármű fölött és elhagyta az úttestet. A balesetben csupán anyagi kár keletkezett. Az alkoholteszt 0,83 miligrammot mutatott, ezért ezért a sofőrt, akiről kiderült, hogy nem rendelkezik hajtási jogosítvánnyal, kórházba szállították vérmintavétel céljból. Az ügyben ittas állapotban, hajtási jogosítvány nélküli vezetés miatt indult eljárás.

Április 16-án hajnali 3 órakor a baróti rendőrök a 122-es jelzésű megyei úton egy 30 éves férfi által vezetett gépkocsit állítottak meg. Az autóvezető körül terjengő alkoholszag miatt elvégzett teszt 1,05 miligrammot mutatott, ezért a sofőrt kórházba szállították vérmintavétel céljból. Az ügyben ittas vezetés miatt indult eljárás.

Április 17-én 20 óra körül a sepsiszentgyörgyi rendőrség közlekedésrendészeti munkatársai a 13 E jelzésű országúton egy 66 éves férfi által vezetett személygépkocsit állítottak meg ellenőrzés céljából. Az alkoholteszt 0,54 miligrammot mutatott, ezért a sofőrt kórházba szállították vérmintavétel céljból. Az ügyben ittas vezetés miatt indult eljárás.

Fotó: dailydriven.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások