Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megalakult az RMDSZ kommandói nőszervezete 

Megalakult az RMDSZ kommandói nőszervezete  Kovászna megye

A nők a tiszta források gondozói, akik értékrendet nevelnek a jövő nemzedékébe és összetartják a közösséget – hangzott el az RMDSZ kommandói nőszervezetének alakuló ülésén április 18-án. A szervezet élére Kádár Katót választották az egybegyűltek, alelnöknek pedig Csoma Zsófiát és Kádár Hangát. 

„A kommandói hölgyek már néhány éve bekapcsolódtak az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének programjaiba, örülünk, hogy most hivatalosan is megalakul a helyi nőszervezet. Eddig is aktívan tevékenykedtek közösségükben, ezután pedig bővült csapattal dolgoznak tovább. A nőszervezet minden nőnek lehetőséget biztosít ötleteinek megvalósítására, erőt meríthetnek belőle, kipróbálhatják magukat.” – fogalmazott Domokos-Fejér Melinda, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke. 

Hirdetés
Hirdetés

Kocsis Béla, Kommandó polgármestere az eseményen kiemelte a nők elengedhetetlen szerepét a közösség életében: „Az elkövetkezőkben is nagy szükség lesz a kommandói nőkre, munkájukra, hiszen ők azok, akik lelküket adják a családért. Bízom a közös munka erejében és abban, hogy továbbra is közösen építjük Kommandó jövőjét.” – fogalmazott az elöljáró, támogatásáról biztosítva a hölgyeket. 

A több mint tizenöt éve egészségügyi asszisztensként dolgozó Kádár Kató, az RMDSZ Kommandói Nőszervezetének elnöke megköszönve a bizalmat elmondta, céljuk, hogy a helyi önkormányzattal és egyházzal közösen tevékenykedjenek Kommandóért. „A nőszervezetben közösségépítő és karitatív programokat vállalunk, bekapcsolódunk a református egyház által tavaly megszervezett családi nap idei szerezésébe, közösségépítő és csapatösszerázó tevékenységeket és szakmai előadásokat tervezünk, valamint folytatjuk az ünnepnapok köré szervezett programjainkat” – vázolta a tervek egy részét Kádár Kató. 

Fotó: Kocsis B. János

Az eseményen résztvevők megismerhették Székelyföld első süteményeskönyvét, az Édes ízek Székelyföldről című kötetet. Szőcs Ilona, a csernátoni Malomkert vezetője, a könyv egyik szerzője és Igyártó Réka, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének programfelelőse a kötet kivitelezéséről, az érzéseket és élményeket hordozó hagyományos receptekről beszéltek. A rendezvényt Kádár Hanga református tiszteletesasszony ünnepi fuvola-műsora színesítette.  

(Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének sajtóirodája)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. április 19., 14:06
  ÉRTÉKELÉS: 13

  Szükség lesz mindenkire, mert a szavazótábor elfogyott lassan… A nyugdíjas korú szavazók között is vannak, akik már nem elégednek meg a lapos dumával, sokan az örök vadászmezőkre költöztek, a fiatalok átlátnak a szitán, látják a kevés gazdag munkáltatót és a sok szegény alkalmazottat, ők nem fognak elmenni szavazni, akkor sem, ha a székely zászlót maguk a politikusok fogják összetépni a románok helyett… Egyszerűen elfogyott a gumicsont!

 • User
  Dátum: 2023. május 28., 23:28
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A nok jelenlete az udmr ben talan megszunteti azt az aldatlan alapotot a korhazakban melyet az udmr ferfi zagjai okoztak.Sok sikert nekik.Vagyis hogy a nok kulon szalpnban gyogyuljanak.