Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kupába fojtott remények

A Sepsi OSK a Chindia Târgoviste csapatával szembeni döntetlen révén távolodott a felsőháztól, most már 10 pont a hátránya a 6-ik helyezettel szemben. Hogyha nem sikerül győzni a következő két (nyerhető) mérkőzésen, alighanem az alsóházi jó helyezés, a 7-8. hely marad a reális cél a Liga 1 tavaszára.

[relam]

Búslakodásra most nincs se’ idő, se’ ok, kedden javíthat a háromszéki csapat, a Románia Kupa elődöntőjébe jutni nemcsak szépségtapasz lenne, hanem annál sokkal több. A 2020. évi bravúr megismételhető, és talán a döntő is másképp alakulhatna. Az egyik sportfogadási iroda (bár nem mérvadó), icipicivel esélyesebbnek tartja a Sepsi OSK csapatát a Chindia elleni, kedd esti negyeddöntőben (helyszín: Ploiesti, kezdés: 20,30 óra). Konkrétan: a Chindia győzelmének szorzója 2,75, a Sepsi OSK-é 2,65, a 90 perc játékidő alatti döntetlen 3. Noha a versenyszabályzat értelmében a Chindiát illeti a saját pálya joga, voltaképpen semleges pályán lesz a negyeddöntő, ez talán az OSK-nak kedvez. Sikerült már győzni a Chindia ellen idegenben, most is sikerülhet!

Emlékeztetőül, íme a Sepsi OSK tavalyi döntőbe jutásának története, a 2019-2020-as Románia Kupa szakaszaiban elért eredményei: az 5-ik fordulóban, a 32 között 4-1 Temesváron, a második ligás FC Ripensia otthonában, a nyolcaddöntőben 4-2 saját pályán az FC Astrával, a negyeddöntőben 1-0 a második ligás FC Petrolul otthonában, az elődöntőben 3-0 a Jászvásári Politehnica pályáján, a 2020. július 22-i döntőben 0-1 az első ligás FCSB-vel.

A másik három negyeddöntő: december 1-jén 15,30 órától FC Buzău (Liga 2) – FC Voluntari (Liga 1), 18,30-tól Temesvári Politehnica (Liga 2) – FC Arges Pitesti (Liga 1), 2-án 20,30 órától ACSO Filiasi (Liga 3) – Universitatea Craiova (Liga 1). Utóbbi esetében az ACSO a házigazda, de a klubvezetők megegyeztek, hogy a mérkőzést az Universitatea otthonában, a craiovai Ion Oblemenco Stadionban játsszák. Az indoklás szerint az ACSO stadionjában nincs olyan világítás, ami lehetővé tenni, hogy esti órákban játsszanak hivatalos mérkőzést. A világítóberendezés kölcsönzése, ideiglenes felszerelése több mint 60 ezer euróba kerülne. Nem teljesen „világos” viszont az, hogy a román szakszövetség miért nem jelölt ki nappali órát ennek a negyeddöntőnek, a hírek szerint a közvetítésben érintett tévétársaságok akarata érvényesült. Filiasi kisváros egyébként 35 kilométernyire van Craiovától.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük