Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Női kezekre figyelünk!

December 1-jén elkezdődik a 25. női kézilabda világbajnokság. Első nap csak egy mérkőzés lesz, 21,30 órától a házigazda és rendező Spanyolország válogatottja játssza a nyitányt Argentína csapatával. A többi válogatott bemutatkozása, első mérkőzése a december 2-5. időszakban történik. A futballból átvett lebonyolítási rendszer. Helyszínek: Castelló, Granollers, LLíria, Torrevieja.

Hirdetés
Hirdetés

Idén először van 32 résztvevője a női kézi vébének. Nyolc csoportban küzdenek a továbbjutást jelentő helyekért, az első 3-3 a középdöntőben folytatja, ahol négy darab 6 csapatos csoport lesz. A négy középdöntő csoportot az A-B, C-D, E-F, G-H alapcsoportok 3-3 továbbjutója alkotja, ott mindenki három mérkőzést játszik, hiszen az alapcsoportban elért eredményeiket továbbviszik, ily módon érkezhetnek 4, 3, 2, 1 vagy 0 ponttal. A 6-6 tagú középdöntős csoportok első 2-2 helyezettje jut a negyeddöntőbe (nyolc közé), ott kezdődik a kieséses szakasz. Bronzmérkőzés és döntő: december 19.

A magyar válogatott az E-csoportban (Llíria) kapott helyet. Első három mérkőzése: 2-án 21,30 órától Szlovákiával, 4-én 21,30-tól Csehországgal, 6-án 21,30-tól Németországgal. A (kötelező) továbbjutás esetén az F-csoport (Dánia, Dél-Korea, Tunézia, Kondói DK) első három helyezettjével kell majd játszani. A válogatott kitűzött alapcélja a negyeddöntőbe jutni (onnan pedig bármi lehet). A nemzeti csapat gyökeres fiatalítási folyamat kezdetén van, de az utánpótlás világbajnokok, Európa-bajnokok közül többen is bemutatkoztak már, tapasztaltnak mondhatók.

A román válogatott a legjobbja, Cristina Neagu nélkül indul, a C-csoportban (Castelló) kezdi a szereplését: 3-án 19 órától Iránnal, 5-én 19 órától Kazahsztánnal, 7-én 21,30-tól Norvégiával mérkőzik. A (kötelező) továbbjutás esetén következhet a D-csoport (Hollandia, Svédország, Puerto Rico, Üzbegisztán) három első helyezettje. A román csapat visszafogott célja az első tíz közé kerülni. A hírek szerint Cristina Neagu szándékosan betervezett pihenési szünetet tart, és jövőtől ismét játszana a válogatottban.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük