Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Komikussá váló „kapitánykeringő”

Komikussá váló „kapitánykeringő” Sport

A román írott és elektronikus sajtóban fellelhető kommentárok többsége nem föltétlen a szakszerűség példájának nevezi azt, ahogyan a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a férfi A-válogatott szövetségi kapitányi tisztségére irányuló jelöléseket kezeli. Felróják Mihai Stoichita szakmai igazgatónak, ügyosztály-vezetőnek, hogy elrejtette, eltitkolja azokat a szavazatokat, amelyek alapján rangsorolni lehet, hogy a karácsony előtt közzé tett tízes jelöltlistáról kik kapták a legtöbb voksot a 22 tagú testületben.

Hirdetés
Hirdetés

Az érintett azt válaszolta, mivelhogy nem döntéshozó szavazatokról van szó, hanem irányadó javaslatokról, ő nem köteles nyilvánosságra hozni a listát és a számokat, opciókat. Răzvan Burleanu, a szakszövetség elnöke viszont annyit elárult, a legtöbb szavazat elve alapján kezdtek tárgyalásokat a tízes lista élmezőnyében lévő jelöltekkel, így került sor (Adrian Mutu és Edi Iordănescu megkeresése után) a franciaországi látogatásra is, Bölöni László otthonában. Ennek az utazásnak a célja és értelme azért furcsa, mert a korábbi, de szintén decemberi időszakban Bölöni László Romániában, illetve erdélyi szülőföldjén volt, és az idő alatt nem kereste senki a bukaresti szakszövetségtől! Erről barátainak, tisztelőinek beszélt, az információk nyilván a sajtóhoz is eljutottak. 

jurnalul.ro hírportál újságírói tudni vélik (vagy úgy képzelik?), a román labdarúgó válogatott leendő szövetségi kapitányának személye már eldöntött tény, a név borítékolva van, de a szövetség vezetői komikus keringőzésbe kezdtek, olyan edzőkkel is folytattak több napos, hetes egyeztetéseket, akikről biztosra tudhatták, hogy mostanában nem lesznek, nem lehetnek szövetségi kapitányok a román válogatottnál. Másfelől a javaslatlistára olyan nevek is felkerültek, akikről nehéz elképzelni, hogy helytállnának a szövetségi kapitányi tisztségben, feladatkörben. Ez egy olyan stratégia része – írja a lap -, hogy a vezetők utólag nyugodt lelkiismerettel elmondhassák, nyilatkozhassák: „mi akartuk őket, ők nem akartak bennünket”. A lap szerint alapos gyanú van arra, Bölönivel is úgy tárgyaltak, hogy nemleges legyen a válasz.

Legfrissebb hírek szerint az új szövetségi kapitány nevét január elején, a szilveszteri mulatságok és szabadnapok után közli a szakszövetség. Továbbra is elhangzanak, leíródnak olyan „jól értesült” vélemények, miszerint a több jelölt megkeresése csupán időhúzás, időnyerés ahhoz, hogy Dan Petrescuval, a CFR marasztalt vezetőedzőjével és a kolozsvári klubbal kompromisszumos megoldást találjanak. Egyik sportlap azt írja, ha végül Adrian Mutu és Edi Iordănescu közül választanak, Mutu lesz a nyerő, mert vetélytársa labilis, pályafutása során többször lemondott valamilyen okból, főleg nyomás hatására.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük