Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Koldingi esélylatolgatások

Koldingi esélylatolgatások Sport

A női kézilabda Eb csoportkörének 2. fordulójában a magyar válogatott Szöllősi-Zácsik Szandra vezérletével 38–26-ra legyőzte Szerbiát. Mivel a horvátok a 2019-ben világbajnok hollandokat is verték, rendkívül izgalmas párharcok következnek ma.

Danyi Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya azt mondta, jó, hogy így tudott reagálni a csapat a horvátok elleni fiaskó után (22–24). „Ilyen egységes csapatot, magyar játékot szeretnénk még a továbbiakban is látni” – idézte az edzőt a magyar szövetség honlapja.

A magyar női kézilabda-válogatott akár úgy is továbbjuthat csoportjából, ha a mai, utolsó fordulóban kikap a világbajnok Hollandiától. A magyarok mérkőzése 21.30-kor kezdődik a koldingi C csoportban (Telekom Sport4), de akkor már tudni fogják a 19.15-től játszott horvát–szerb találkozó végeredményét. Amennyiben a – nagy meglepetésre – két győzelemmel álló horvátok harmadszor is nyernek, a magyarok csak akkor nem jutnak a középdöntőbe, ha 21 góllal, vagy annál nagyobb különbséggel kapnak ki este. Ha Szerbia minimum egy pontot szerez, akkor magyar együttes sem kaphat ki a továbblépéshez.

Az állás: 1. (és már továbbjutott) Horvátország 4 pont, 2. Magyarország 2 (60–50), 3. Szerbia 2 (55–63), 4. Hollandia 0. A csoportok első három helyezettje jut a középdöntőbe.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük