Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kőkemény kiszálláson az OSK

Kőkemény kiszálláson az OSK Sport

A Sepsi OSK ma esti bukaresti vendégjátéka zárja az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 6. fordulóját. A legutóbbi három bajnokiját elveszítő sepsiszentgyörgyi alakulat a pontszerzés reményében utazott a fővárosba, de kemény ellenállásra számít a házigazda FCSB részéről, amelynek kispadján ma debütál az új vezetőedző, Edi Iordănescu.

Hirdetés
Hirdetés

Mindkét alakulat vereséget szenvedett az előző körben, az FCSB az idényben először kapott ki, mégpedig a városi rivális Rapidtól 1–0-ra. A Sepsi OSK-nak a FC Argeş ellen nem termett babér (0–2), ezzel együtt hat tétmeccs óta nyeretlen Leo Grozavu együttese. Ilyen előzmények után készítette fel csapatát a ma esti találkozóra a kétfordulós eltiltását töltő vezetőedző, így ezúttal is Ilyés Róbert segédedző irányít a kispadról.

– Mindig rendkívül nehéz az FCSB ellen játszani, de most különösen az, mivel három elveszített meccs után vagyunk, bár véleményem szerint ennél többet érdemeltünk. A legutóbbi hazai mérkőzés a taktikai hiányosságokon kívül megmutatta, hogy fejben sem voltunk erősek. Ellenfelünk edzőváltáson esett át, ami plusz motiváló tényező lehet, ráadásul az utóbbi időszak gyengébb teljesítményét is feledtetni szeretnék. Az elveszített meccs után nem engedhetnek meg több ballépést, nagy szükségük van a pontokra, hogy ne szakadjanak le az élen állóktól, így nagyon nehéz kilencven percre számítok – vezette fel az összecsapást Leo Grozavu vezetőedző.

Az előző szezonban négy összecsapáson egyszer sem tudta legyűrni a sepsiszentgyörgyieket a fővárosi gárda, három döntetlen mellett egy OSK-győzelem született. Ami a két együttes eddigi 13 egymás elleni összecsapását illeti, hét alkalommal nyert az FCSB, kétszer az OSK, és négyszer ikszeltek.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 6. forduló: Chindia Târgoviște – Academica Clinceni 2–2, Konstancai Farul – Bukaresti Dinamo 3–0, Universitatea Craiova – Medgyesi Gaz Metan 1–0, FC Argeș Pitești – Kolozsvári CFR 0–1. Tegnapi lapzártánk után zárult az Aradi UTA – FC Voluntari és az FC Botoșani – Bukaresti Rapid összecsapás. A mai program: CS Mioveni – FC U Craiova 1948, FCSB – Sepsi OSK.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások