Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Álom marad a macskamenhely?

Álom marad a macskamenhely? Kovászna megye

Egyre több fejtörést okoznak Sepsiszentgyörgyön is az utcára kitett macskák, a megyeszékhelyi állatmentők igyekeznek rajtuk is segíteni, illetve jelezték a polgármesteri hivatal felé, hogy igény lenne egy macskamenhelyre.

Hirdetés
Hirdetés

Póra Kinga, az Amy állatvédő egyesület elnöke lapunknak elmondta, a macskák ivartalanítása lenne a megoldás.

– Az állatrendőrség is engem hív, ha kóbor macskát mentenek, mert befogás után nincs, ahová vinni ezeket. A nagy számok mellett egyre nehezebb a mentés, szükség lenne egy macskamenhelyre – részletezte Póra.

Igyártó Nándor civil állatmentőt is számos alkalommal kérik fel macskamentésre.

– A városvezetésnek is jeleztem a gondot. A „macskás” csoportokban is a legtöbb poszt arról szól, hogy lekölykezett a macska, és szétosztanák a kiscicákat… Az ivartalanítás, egy menhely lenne a megoldás – összegzett Igyártó.

Tóth-Birtan Csaba alpolgármester lapunknak kifejtette, míg a kóbor ebek rendezése törvényes kötelezettsége az önkormányzatoknak, a macskák esete már nem tartozik ide.

– Azt vallom, hogy egyelőre a civil világban, civil szervezetek szintjén kéne tartani a macskák ügyét. Az valóban megoldást jelentene, ha a gazdák ivartalanítanák a kedvenceiket – fejtette ki az alpolgármester.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük