Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kéthetes sivatagi száguldás

Kéthetes sivatagi száguldás Sport

Megérkezett a szaúd-arábiai Dzsiddába a szatmárnémeti Gyenes Emánuel, aki január 1-én rajthoz áll a pályafutása 12. Dakar-raliján.

Hirdetés
Hirdetés

A szatmárnémeti motoros a Facebook-oldalán közölte: a hajóval szállított motorkerékpárjának műszaki ellenőrzését december 31-én végzik, majd január elsején a verseny prológusa, másodikán pedig a start következik. Mint ismeretes, az Autonet Motorcycle Team sportolója harmadik alkalommal nevezett a motorosok között a male motor kategóriában, így szervizcsapat kísérete nélkül teljesíti a kéthetes sivatagi „kalandot”. Ebben a kategóriában 2020-ban első, tavaly pedig második lett.

A két hétig tartó 2022-es Dakar-rali 12 szakaszból és egy prológusból áll. A versenyzők 8375 kilométert tesznek meg, amelyből 4258 speciális szakasz. Az útvonal a korábbiakhoz képes több dűnén vezet át, a maratoni szakaszt pedig az első hét elejére időzítették a szervezők. A 44. kiírásra rég látott létszámban neveztek a csapatok, 430 jármű indul majd, valamint 148 egység a Dakar Classicon.

Gyenes Emánuel 2016-ban érte el a legjobb helyezést a Dakar-ralin, akkor összetettben tizennegyediknek ért célba, ezenkívül kétszer nyerte meg a maraton kategóriát (2011, 2015). Az idei versenyen a szatmárnémeti motoros a 23. helyen végzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük