Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két magyar a mezőnyben

Két magyar a mezőnyben Sport

Az Európai Kézilabda-szövetség Végrehajtó Bizottsága eldöntötte, mely csapatok indulhatnak a férfi és a női Bajnokok Ligája 2021–2022-es kiírásában – írja az EHF hivatalos honlapja.

Hirdetés
Hirdetés

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Telekom Veszprém megkapta a szabadkártyát, így mindkét mezőnyben két magyar csapat szerepelhet a következő idényben is.

A férfiaknál 12 csapat igényelte szabadkártyát, amelyről az EHF végrehajtó bizottsága egy testület ajánlása alapján döntött. A kiadó hat hely egyike a bajnoki ezüstérmes Telekom Veszprémé lett. A nőknél tíz csapat pályázott a hat szabad helyre.

A kézilabda Bajnokok Ligája férfi és női mezőnyének legújabb kiírásában is egyaránt 16 csapat indulhat. A pontos csoportbeosztásról a július 2-án pénteken, 11 órakor kezdődő sorsolás dönt. A magyar vonatkozású csapatok közül Máthé Dominik norvég együttese, az Elverum megkapta az indulási jogot, Bartók Donát svájci klubja, a Kadetten Schaffhausen és a Szita Zoltán által erősített lengyel Wisla Plock nem. A Barcelonát 2009 után elhagyó szakvezető, Xavier Pascual új csapata, a Dinamo Bucuresti szintén ott lehet a BL következő kiírásában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük