Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Bombameglepetés

Mindkét keddi nyolcaddöntő izgalmas csatát hozott, de csak az egyiken született meglepetés: Svájc tizenegyesekkel búcsúztatta a világbajnoki címvédő francia válogatottat, miután a rendes játékidőben 3-3-ra álltak a felek. Az utolsó büntetőt Kylian Mbappé hibázta el a franciáknál, akik a 81. percben még 3-1-re vezettek. Akárcsak a spanyolok az azt megelőző nyolcaddöntőben (ott a 85. percben mutatott 3-1-et az eredményjelző!), de a horvátok egyenlítése után a hosszabbításban nekik sikerült még két gólt szerezniük, így 5-3 lett a vége. Pénteken kezdődnek a negyeddöntők: 19 órától Svájc – Spanyolország, 22 órától Belgium – Olaszország.

Francia érdeklődés

Francia sajtóértesülés szerint a másodosztályú Toulouse tanulmányozza a labdarúgó Európa-bajnokságon jó teljesítményt nyújtó – a németek ellen gólt szerző – Schäfer András szerződtetésének lehetőségét. A La Dépeche du Midi úgy tudja, hogy a TFC kivásárolná dunaszerdahelyi szerződésének hátralévő három évéből a fiatal magyar középpályást. A francia lap előnyösnek ítéli, hogy a játékost valószínűleg egymillió euró alatti összegért szerezhetné meg a dél-franciaországi klub – a következő hetek kérdése, hogy valóban akcióba lépnek-e érte. Nem Schäfer lenne a klubtörténet első magyar játékosa, például a nyolcvanas években Bálint László, Csapó Károly és Ladinszky Attila is erősítette a toulouse-iak sorait.

Barty indul

Az ausztrál szövetség kedden közölte, hogy a 2019-ben Roland Garros-győztes Ashleigh Barty vezeti az ország 11 fős teniszválogatottját az ötkarikás játékokon. A 25 éves játékos párosban gyermekkori barátnőjével, Storm Sandersszel szerepel majd. A világranglistán harmadik Simona Halep ugyanakkor bejelentette, hogy a wimbledoni bajnokság után, ahol címvédőként indult volna, a tokiói játékoktól is visszalépett. „Semmi nem hasonlítható ahhoz, ha román színekben játszhatok, de a combsérülésem lassan javul, ezért nem utazhatok Japánba” – tudatta közösségi oldalán. Korábban a 23-szoros Grand Slam-bajnok Serena Williams, továbbá a férfi mezőnyből a 20-szoros GS-bajnok Rafael Nadal, a szintén spanyol Roberto Bautista Agut, a US Open-címvédő osztrák Dominic Thiem, a kanadai Denis Shapovalov és a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinka jelezte, hogy nem vesz részt az olimpián.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük