Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Világjáró fociszurkolók

Világjáró fociszurkolók Sport

A kantonok országának labdarúgó-válogatottja a nyolcaddöntőben óriási csatában kiütötte a világbajnok franciákat, és folytatja az útját az Európa-bajnokságon, a negyeddöntőben Spanyolország következik. A lelkes, hajtós „multikulti csapat” (évek, évtizedek óta teli s tele a világ számos országából származó játékosokkal) szurkolóinak esete alighanem nyomós ok lesz arra, hogy a Svájcban székelő, dolgozó és fura döntéseket hozó UEFA többé „ilyen” Európa-bajnokságot ne rendezzen.

Hirdetés
Hirdetés

A 2020-ről 2021-re halasztott, július 11-ig tartó foci-Eb egyik sajátossága az, hogy a résztvevők zöme nem játszhatja, nem játszhatta csak saját országában az összes mérkőzését. Ez alól a szabály alól Németország lett volna az egyik kivétel, hiszen mindhárom csoportmérkőzése Münchenben volt (akárcsak a dánoknak), ám a továbbjutás azt jelentette, a nyolcaddöntőre már Londonba kellett utazni.

Apropó, London! Sokak számára meglepő és egyenesen irritáló lehet az, hogy Anglia mindhárom csoportmérkőzését Londonban játszhatta (1-0 Horvátországgal, 0-0 Skóciával, 1-0 Csehországgal), és ugyanazt a helyszínt kapta a Németország elleni, június 29-i nyolcaddöntőre! Továbbjutás esetén Róma, újabb siker esetén ismét London következne, ami kirívó kivételezés. A többi csapat körútjainak egyik meghatározója az, hogy hány mérkőzésük volt, illetve van, a másik pedig az, hogy az alapcsoportból hányadik helyen jutottak tovább, ha továbbjutottak.

A svájciak esetében elképesztő az ábra. Az első mérkőzésük az azerbajdzsáni Bakuban volt június 12-én (1-1 Wales ellen). A második mérkőzésük színhelye már Róma, időpont június 16, eredmény 0-3-as vereség a házigazdáktól. A záró fordulóban, június 20-án ismét Bakuban játszottak, 3-1 Törökországgal, továbbjutás a harmadik helyről. A nyolcaddöntőben június 28-án Franciaország következett Bukarestben, eredmény 3-3, hosszabbítás és 11-esek után hősies svájci továbbjutás. A negyeddöntőre az oroszországi Szentpéterváron kerül sor. Továbbjutás esetén London lenne az újabb helyszín, az egyik elődöntő. Már enélkül is emberpróbáló utazgatás, ám még bele kell számítani azt is, hogy a szurkolók Svájcból, általában Zürichből indultak, és oda is érkeznek. Körzővel, vonalzóval, léptékszámolással vagy valamelyik Google-applikációval esetleg ki lehet számítani a svájci focikörút távját, ami már a negyeddöntő napjáig is 15 ezer km körül lehet.

A nyolcaddöntőben búcsúzó walesiek szurkolói is kétszer átrepülték Európát, hiszen otthonról indulva Bakuba kellett érkezniük, ott volt a csapat első két mérkőzése (1-1 Svájccal, 2-0 Törökországgal), a harmadik Rómában (1-0-lás vereség a házigazdáktól), a nyolcaddöntő pedig már Amszterdamban. Ha sikerült volna a Dánia elleni továbbjutás, a negyeddöntőre ismét Bakuba kellett volna repülni!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. június 30., 15:48
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Nevetséges és szines a világ meg a foci!😁 Gondoltam csak én látom ìgy!😁😂 Az ember csak oltásigazolással utazhat, az autó környezetbarát kell legyen, sporoljunk mindennel, gázkazánt se hasznàljunk többet lakásfűtésre, de repülgessünk „környezetbarát” röpcsikkel kisérgetve a sok sumák neveletlen focistát, aki ha nem a tökét, seggét vakarja, köpköd mint az utolsó szemét!!! Minden nyugati csapatnak színesbőrű sztárjai vannak, akiket istenítenek! Óránként 1 ilyen IQ bajnok többet keres mint évente 1 agysebész!!! Ronaldot is addig fényezték, hogy hányok a foci hallatán! Csodás Európa, sok, sok szivárványos karszalagú copfos fiucskával!!! Brav0

  • User
    Dátum: 2021. június 30., 21:43
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Mikor a nem tudom melyik meccsen, a két csapat színein kívül, már másodszor valami más idegen színek jelentek meg, szanaszét a képernyőn, egy fél percig arra gondoltam, hogy vagy zápor volt, vagy a játékosokat hűsítik, de nem, mert ezek a színek csak ott villództak. Mondom asszonykám, negyven év alatt nem szoktam le a meccsről, de a cigarettáról amíg kijöttem a kórházból, most ezt ismételtem, a félidő vége előtt, leszokom. Lemondtam örökre. Fenntartom Puskás Öcsi és Bölöni Laci, (pestiésmarosifelhőkigérőszintvonal) slussz. Maradjon valami abból, amit negyven évig csodáltam. Összeomlott a foci világok felettije -. Pá, foci, színesedj magad!