Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Két bajnoki cím

Két bajnoki cím Sport

Az elmúlt hétvégén Resicabányán zajlott a felnőtt birkózók országos egyéni és csapatbajnoksága, amelyről hét éremmel tértek haza a sepsiszentgyörgyi sportolók. A két bajnoki cím mellett két ezüst-, három bronzérem, két ötödik és egy nyolcadik helyezés volt a mérlegük.

Hirdetés
Hirdetés

Szombaton a Mátéfi Árpád–Barabás György edzői páros által irányított Sepsi-SIC színeiben Incze Kriszta (65 kg) és Cătălina Axente (76 kg) magabiztosan utasított maga mögé mindenkit, Maria Cioclea (50 kg) a dobogó második fokára állhatott fel, Orbán Norbert (74 kg) bronzérmet érően versenyzett, míg Adina Popescu (68 kg) ötödik lett. A Sepsi-SIC együttese a női mezőnyben a második lett a Bukaresti Steaua mögött és a Craiovai CSU előtt. Vasárnap a felnőtt Szuperliga (férfi és női csapatbajnokság) küzdelmeire került sor, a Sepsi-SIC pedig a Târgoviștéi VSK-val közösen méretkezett meg, végül lányaink a Steaua és Craiova mögött a harmadik pozícióban zártak.

A Sepsi ISK három ifjúsági birkózóját nevezte a resicabányai viadalra, Kertész Dávid tanítványai egy bajnoki bronzérmet szereztek. Az 57 kg-os súlycsoportban szőnyegre lépő Kertész Mátyás harmadik lett, míg – ugyanebben a súlycsoportban – csapattársa, Józsa Máté ötödik lett. A 65 kg-os mezőnyben harcoló Buna László a nyolcadik helyen végzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük