Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jótékonykodtak a kosárlabdázók

Jótékonykodtak a kosárlabdázók Sport

A Sepsi-SIC nyerte a pénzdíjas női 3×3-as kosárlabda Román-kupát. A zöld-fehérek 3000 eurós nyereményüket az agydaganattal diagnosztizált sepsiszentgyörgyi állatorvos, dr. Kovács Benedek kezelésére ajánlották fel.

Hirdetés
Hirdetés

Az Alina Podar, Orbán Nikolett, Ștefania Cătinean és Anisia Croitoru összeállítású Sepsi-SIC a huszonegy csapatos tornán a Gyulafehérvári CSU elleni sima, 22–5 arányú sikerrel kezdte menetelését, majd 22–13-ra nyertek a Brassói Olimpia ellen. A sepsiszentgyörgyiek csoportelsőként jutottak a negyeddöntőbe, ahol 18–10-re verték a Marosvásárhelyi Sirius első alakulatát. Az elődöntőben a Konstancai Phoenix ellen 13–10-re diadalmaskodtak. A döntőben a Bukaresti Rapid 1. ellen kiélezett párbajban 21–17-re győztek a zöld-fehérek. A torna legértékesebb játékosának (Tissot MVP) járó díjat Alina Podar érdemelte ki.

A Kézdivásárhelyi SE csapata – Domokos Réka, Lénárt Andrea, Debreczi Iringó és Csurulya Helga – a 17. helyen végzett, miután 22–0-ra kikaptak a későbbi döntős Rapid 1.-től, majd 21–16 arányban alulmaradtak a Știința Elit ellen, így nem jutottak tovább a csoportkörből. A kék-fehér mezesek a halláskárosodással született Bartók Bíborkáért (6 éves) és Bartók Blankáért (5 éves) játszanak szombaton is, ugyanis a 17 órakor kezdődő Brassói Olimpia elleni belépőkből származó bevételt nekik ajánlják fel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük