Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Legjobb négy között az OSK

Legjobb négy között az OSK Sport

A bajnokságbeli gól nélküli döntetlen után kedden a Román-kupa negyeddöntőjében sepsiszentgyörgyi diadal született a Sepsi OSK és Chindia Târgoviște közti összecsapáson. A háromszéki együttes 2–1 arányban legyűrte a Dâmbovița megyeieket, így története során másodszor jutott a legjobb négy közé a kupasorozatban. A szentgyörgyiek készülhetnek a CS Mioveni elleni vasárnap déli bajnokira.

Hirdetés
Hirdetés

A szombati gól nélküli bajnokit követően a két vezetőedző felforgatott kezdő tizenegyet küldött pályára, Emil Săndoi hét, Cristiano Bergodi öt helyen változtatott, ami viszont a mérkőzés elején nem hozta meg a kívánt eredményt. A hétvégi meccshez hasonlóan újfent mezőnyfölényben játszó Sepsi OSK kóstolgatta ellenfelét, azonban Kevin Luckassen néhány méterről a kapu fölé bombázott, majd Adnan Aganovic távoli próbálkozását hárította bravúrosan Dinu Moldovan. A piros-fehér mezesek fölénye a 35. percben érett góllá, amikor Aganovic passzolt középre, a Luckassen elől tisztázni igyekvő Tiberiu Căpușă pedig saját kapujába továbbította a labdát (0–1). Pár perc múlva újra hatalmasat hibázott a târgoviștei védelem, Răzvan Matiș pontatlan passzára a szemfüles Cristian Bărbuț csapott le és első találatát jegyezte a sepsiszentgyörgyi színekben a csapatot elkísérő mintegy 40 lelkes szurkoló nagy örömére (0–2).

Szünet után ellaposodott a játék, inkább a hátrányban levő Chindia kezdeményezett, amely az 59. percben büntetőt reklamált – Branislav Ninaj szabálytalankodott Iacob ellen –, de mivel a játékvezető nem látta, így nem szankcionálta az esetet. A Chindia a 72. percben mégis szépített, Neguț beadása után Daniel Popa volt eredményes (1–2). Az utolsó negyedórában a házigazdák mindent megtettek az egyenlítésért, azonban a Sepsi OSK védelme tette a dolgát, megőrizte az eredményt, így a sepsiszentgyörgyiek első félidei remek játékuknak köszönhetően megérdemelten jutottak be a Román-kupa elődöntőjébe. Cristiano Bergodi együttese legutóbbi hat tétmérkőzésén nem talált legyőzőre.

„Nagyszerű, hogy győztünk, ilyen a foci, történnek hibák. A csapatunk elnöke nagyon boldog volt, rögtön gratulált nekünk. Egyelőre nem foglalkozunk a kupadöntővel, a játékunkat kell tovább csiszoljuk. Majd meglátjuk, hogy márciusban ki lesz az ellenfelünk. A célom most az, hogy minél előrébb végezzünk a tabellán” – nyilatkozta meccs után az olasz szakember.

Labdarúgó Román-kupa, negyeddöntő: Chindia Târgoviște–Sepsi OSK 1–2 (0–2). Ploiești, Ilie Oană Stadion. Vezette: Sebastian Colțescu (Craiova). Târgoviște: Moldovan – Rrumbullaku, Căpușă, Iacob, Corbu – Kocic (Celea, 62.), Matiș (Jipa, 46.), Suciu (Dulca, 46.), Neguț – Stoian (Popadiuc, 62.), Popa. Vezetőedző: Emil Săndoi. Sepsi OSK: Niczuly – Ispas, Mitrea, Ninaj, Dimitrov – Aganovic (Achahbar, 81.), Bărbuț (Askovszki, 61.), González, Fofana – Golofca (Ștefănescu, 81.), Luckassen. Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Gólszerzők: Popa (72.), illetve Căpușă (35. – öngól), Bărbuț (41.). Sárga lap: Dulca (87.), illetve Aganovic (53.), Dimitrov (58.), Ispas (90+3.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük