Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

RÖVIDEN Sport

Házi verseny a Nagy Mózes Sportklubnál

Egy év kihagyás után pénteken a Nagy Mózes SK cselgáncsszakosztálya és a Bíbor SK szervezésében került sor a huszonkettedik Kézdivásárhely-kupára, amely idén házi versenyre sikeredett, hiszen az eddigi hagyományokkal szakítva ezúttal csak a két szervező csapat sportolói méretkeztek meg egymással. A családias hangulatú viadalról Veres László edző elmondta, hogy ezúttal a mozgáson, a kikapcsolódáson és a szórakozáson volt a hangsúly, a kupaverseny korcsoportjai U8-tól egészen U20-ig terjedtek, a 22–90 kilogramm közötti súlycsoportokban mintegy 50 dzsudoka harcolt a legjobbaknak járó elismerésért. A céhes városi éremkovács emellett díjazta a 2021-es esztendő legjobb sportolóit, ám mindenki, aki tatamira lépett, érmet és oklevelet kapott. Cselgáncsozóink számára ezzel még nem ért véget az aktuális szezon, hiszen december közepén készülnek a tusnádfürdői Sólyomkő-kupára, amennyiben ezt a járványügyi helyzet megengedi.

Kis karatékák sikerei

Szombaton a Sepsi Aréna karate termében zárt ajtók mögött rendezték meg a Sport-All Karate Kupa háziversenyt, amely hagyományosan az egyesület versenyzői utánpótlás csapatának szól. A közel 50 fős, 6-9 évesek alkotta mezőnyt úgy osztották fel, hogy 4 fős kiscsoportokat alkossanak, nemek és korosztályok szerint. Körmérkőzés-szerűen mutatták meg rátermettségüket, így mindenki éremmel térhetett haza. Az egyesület nagyobb korosztályú versenyzői a mérkőzések levezetésében segédkeztek. Vass Hunor szakvezető szerint jó úton haladnak, kialakulóban van egy nagyon tehetséges és reményt adó generáció. Aranyérmesek lettek: Benkő Magor, Both Balázs Kund, Bucsi Balázs, Comán Dorka, Dezső Anna, Ilyés Bence, Kurta Zalán, Márkó Kincső, Olosz Panna, Sajgó Anna, Taranek Bernárd, Voiculescu Dániel.

A szervezők köszönik a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sportigazgatóságnak (DJST) az érmeket, továbbá állandó támogatóiknak (Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Orex, Comert Ata, Simiro, Maravet, Sport Világ, Thermo Control, Twins Construct, Real Job Solutions, Papo, Sebert Tehnologie, Volk Automobile, Tóth-Pál zálogház, Totalterm, Lotuspharma) a segítséget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük