Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Készen állnak az új idényre

Készen állnak az új idényre Sport

Véget ért a várakozás: hétvégén kezdődhet a labdarúgó III. liga 2020–2021-es idénye, amelyet új rendszerben bonyolítanak le. Háromszéknek ezúttal két képviselője is lesz a mezőnyben, a már rutinosnak számító Kézdivásárhelyi SE és az újonc Sepsi OSK II. A két együttest a román szövetség (FRF) Hargita, Brassó, Prahova és Giurgiu megyei csapatokkal sorolta együtt az 5-ös csoportba.

Hirdetés
Hirdetés

Szeptember 12-ére írták ki a Brassói Corona–Kézdivásárhelyi SE mérkőzést, amely várhatóan 17 órakor fog kezdődni szombaton. A Sepsi OSK fiókcsapata ugyanekkor hazai környezetben kezdi a pontvadászatot, a Brassói Kids Tâmpa alakulata ellen. Nem kell sokat várni a háromszéki rangadóra, amelyet rögtön a második fordulóban, szeptember 19-én vívnak Kézdivásárhelyen.

A beosztás alapján november 7-én rendezik az utolsó őszi mérkőzést. A visszavágókat valamikor jövő év tavaszán rendezik majd, és a 18. forduló meccsei után a jelenlegi százból már csak húsz csapat fogja folytatni a bajnokságot. A csoportok első és második helyezettjei ugyanis rájátszásban küzdenek meg a másodosztályos szereplés jogáért. A párosítás egyszerű, a szomszédos csoportok csapatai keresztmérkőzésen (5-ös csoport 1. hely – 6-os csoport 2. hely, 6-os csoport 1. hely – 5-ös csoport 2. hely, stb.) játszanak a továbbjutásért. A tíz nyertes újra játszik, ezen párharcok győztesei – öt csapat – pedig feljutnak a II. ligába. Ami a kiesőket illeti, minden csoportból az utolsó két csapat kiesik, de búcsúzik a tíz csoport leggyengébb 8. helyezettje is.

A KSE-nél bizakodóak az új idény kezdetén, a játékoskeretben számottevő változás nem történt, az összeszokott gárda, a kialakult csapategység és az előző években megszerzett tapasztalat alapján reménykednek az 5–6. hely megszerzésében. „A járványhelyzet miatt másképp alakult a felkészülés, mint a korábbi években, de ebből próbáltuk kihozni a maximumot. A célunk nem változott, az utánpótlásra koncentrálunk, igyekszünk minél több gyereket kinevelni a felnőttcsapatnak. Bízom benne, hogy jól fog működni a csapatmunka, és eredményesek leszünk” – nyilatkozta lapunknak a csapatot irányító Gazda József játékos-edző.

Rancz Lajos klubelnök érdeklődésünkre elmondta, a szerdai kupameccset megelőzően a mai nap folyamán a teljes stábon elvégzik a koronavírus-tesztet, amit majd kéthetente megismételnek. A klubvezető szerint ez nem befolyásolja a klub költségvetését, mivel eredetileg több mérkőzéssel, hosszabb kiszállásokkal számoltak, de a leegyszerűsített új bajnoki rendszer miatt az erre szánt összeget most átcsoportosítják. 

A szabályzat szerint pozitív koronavírus-tesztek esetén a csapatoknak biztosítaniuk kell az aktuális bajnokira a 12+1 fős keretet. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor egyszer lehet halasztani az aktuális mérkőzést. Ha az átírt időpontban sem lehet megrendezni a találkozót, akkor zöldasztalnál 3–0-ra elveszítik a meccset. A találkozókat zárt kapuk mögött rendezik.

Ami a Sepsi OSK II-őt illeti, megkeresésünkre nem tudtak játékoskerettel szolgálni, annyit viszont sikerült megtudnunk, hogy a csapat irányításával Marin Barbut és Kulcsár Lászlót bízták meg. Elsődleges céljuk fejlődési lehetőséget biztosítani az utánpótlás számára. A sepsiszentgyörgyi fiókcsapatnak a következő két idényben egy előírásnak is eleget kell tennie, amely szerint folyamatosan a pályán kell tartózkodnia öt huszonkét, valamint három húsz év alatti labdarúgónak.

A KSE játékoskerete: Bunduc Gabriel, Farkas Róbert, Fábián Győző – kapusok; Gajdó Tamás, Răzvan Damian, Tankó Zsolt, Postolică Adrian, Gerő Adorján, Török Dávid – védők; Gazda József, Gáll Attila, Kanyó Szilárd, Mojzi Botond, Bandi Álmos, Pakucs Norbert, Plumb Petre – középpályások; Gajdó Gothárd, Babei Alin, Emilian Popa, Vasiloiu Robert – csatárok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások