Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bizonytalan a „kisfoci”

Bizonytalan a „kisfoci” Sport

A megyei focirajongók már hetek óta türelmetlenül várják, hogy megkezdődjön az új idény a háromszéki IV. és V. ligákban, viszont a jelenlegi szabályozások mellett ez lehetetlen lenne. Érdeklődésünkre Oláh József, a Kovászna megyei Megyei Labdarúgó Egyesület vezetője sem tudott megnyugtató válasszal szolgálni.

Hirdetés
Hirdetés

Továbbra sem lehet tudni, hogy mikor kezdődhetnek a megyei labdarúgó-bajnokságok. A törvény ugyan engedélyezi a tétmérkőzések rendezését, azonban a járványügyi szabályok olyan szigorúak és annyira költségesek, hogy ezt nem engedhetik meg maguknak a nagyon alacsony költségvetésű csapatok. A Román Labdarúgó-szövetség egyelőre tehetetlen és képtelen biztosítani az alsóbb osztályok bajnokságának rendezését. A jelenlegi elvárások szerint ugyanis rendszeresen el kell elvégezni a teljes stábon a koronavírus-tesztet, és ennek a költsége sok klubnál felemésztené egy vagy két hónap alatt a csapat teljes éves büdzséjét.

Megkeresésünkre borúlátóan nyilatkozott Oláh József, a Kovászna Megyei Labdarúgó Egyesület elnöke, aki szerint a háromszéki csapatok nem tudják vállalni az ezzel járó költségeket. Ugyanakkor az idő is sürget, az előző években ilyenkor már több fordulót is lejátszottak a negyed- és ötödosztályban, így november végére sikerült az odavágó fordulókat megrendezni. A focipályák állapota miatt ugyanis november végén, december elején már lehetetlen meccseket rendezni a megyében, hasonló okból a tavaszi idény is többnyire március végén szokott rajtolni.

„Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, nem sok esélyt látok arra, hogy idén ősszel megyei bajnokságot rendezzünk. Ehhez az kéne, hogy szeptember közepéig feloldják a szigorú előírásokat, hogy utána 2-3 hét felkészülési időt adhassunk a csapatoknak. Amennyiben legkésőbb október elején nem kezdjük meg a bajnokságot, nem lesz értelme nekifogni, azért, hogy mindössze egy hónapig játszhassanak. Bízom benne, hogy jövő év márciusára rendeződik a helyzet, és akkor rendezünk egy csonka szezont” – vélekedik Oláh József.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük