Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kenyérbe lépnek a magyarok

Kenyérbe lépnek a magyarok Sport

A magyar férfi kézilabda-válogatottnak az erősebb ellenfelek közül a papírforma szerint elég lenne egyet legyőznie a célul kitűzött hetedik hely megszerzéséhez a német–dán rendezésű olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A magyar válogatott legidősebb játékosa, a 37 éves Ilyés Ferenc tagja volt a 10 éve vb-hatodik helyezést elérő együttesnek, egy hasonló eredménnyel ezúttal is elégedett lenne a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ).

„Amikor 10 éve a világbajnokságon hatodikok lettünk, két esztendővel később pedig a hetedik helyen kötöttünk ki, álmomban sem hitem volna, hogy 37 évesen még mindig válogatott lehetek. Örülök annak, hogy az »öreg rókák« mellett ifjú titánok is helyet kaptak a mostani legénységünkben, aminek azért is örvendezni kell, mert a váltóbotot hamarosan nekik kell átvenniük” – nyilatkozta nemrég a székelyudvarhelyi klasszis.

Hirdetés
Hirdetés

Ilyés rutinjával és hosszú évek alatt szerzett tapasztalatával szeretné meghálálni visszatérése lehetőségét és átsegíteni a csapatot a hullámvölgyeken. „Alighanem a korommal jár, de ahogy telnek az évek, egyre nagyobb büszkeség tölt el, ha nemzeti színű szerelésbe öltözhetek. Ezzel együtt a felelősségemet is nagyobbnak érzem. Meg vagyok győződve arról, hogy a világbajnokságról tervünket teljesítve fogunk hazaérkezni, azaz mehetünk tovább az olimpiáért” – vélekedett.

A magyar csapat a koppenhágai D csoportban ma 19 órától Argentínával, vasárnap 19 órától Angolával, jövő hétfőn 16.30-tól Katarral, szerdán 19 órától Egyiptommal, csütörtökön 21.30-tól pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik, a hatosból az első három jut tovább. A középdöntő herningi II. csoportjában minden bizonnyal az olimpiai bajnok Dánia, az előző vb-n ezüstérmes Norvégia, valamint Ausztria vagy Tunézia vár majd a magyarokra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük