Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Mindkét élvonalbeli női kosárlabdacsapatunk idei első hazai mérkőzésére készül, szombaton délben az évben először játszik tétmeccset a Kézdivásárhelyi SE, este pedig a Sepsi–SIC is learathatja a babérokat örök riválisa ellen.

Kosárlabda

Mint ismeretes, a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszában Piros és Sárga csoportokban folytatódnak a bajnoki küzdelmek. A Piros csoport 4. fordulójában a címvédő Sepsi–SIC szombaton 19 órától Târgoviște együttesét látja vendégül a Sepsi Arénában. A hibátlan zöld-fehérek jobb lábbal kezdték a 2019-es esztendőt, ugyanis múlt hétvégén Kolozsváron diadalmaskodtak 96–54 arányban. A nagy formában játszó Ancuţa Stoenescu vezényletével a jelenleg harmadik Târgoviște is nyert, 58–43-ra Konstanca ellenében. A szombati találkozó favoritja a hazai gárda, amely az alapszakaszban kétszer is két vállra fektette a Dâmbovița megyeieket (101–69 és 87–70). A csoport további programja: Kolozsvári U – Aradi ICIM, Brassói Olimpia – Konstancai Phoenix.

A Sárga csoportban érdekelt KSE a 3. fordulóban a listavezető Nagyváradot látja vendégül szombaton 12 órától a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. A céhes városbeliek számára ez lesz az év első megmérettetése, a második fordulóbeli mérkőzést ugyanis februárra halasztották. A két együttes legutóbbi összecsapását a hazai pálya előnyét kihasználó váradiak nyerték 57–46-ra, az ezt megelőző három összecsapáson is a Kolarevic-tanítványok akarata érvényesült, akik többek között a kupában is legyűrték szombati ellenlábasukat.

Hirdetés
Hirdetés

Téli rali

Mától vasárnapig Kommandó és környékén zajlik a Historic Winter Rally nevet viselő autósverseny harmadik kiírása, amelyet a sepsiszentgyörgyi Auto Crono Klub és az Aspromeca Klub szervez, a Román Automobil-szövetség támogatásával. A közel 200 kilométeres viadalra 37 franciaországi egység nevezett be, a felvezető autóban a sepsiszentgyörgyi Bedő Barna–Molnár László párost találjuk. A téli rali ideje alatt útlezárásra kell számítani a következő útvonalakon: ma 14–20 óra között: Kommandó–Halom–Benedek–Mănișca; szombaton 8–11 óra között: Kovászna–Kommandó, 11–19 óra között Kommandó–Gura Teghii–Cseresznyés; vasárnap 8–17 óra között: Kommandó–Gura Teghii–Cseresznyés. Bővebb tájékoztatást az autocrono.ro honlapon találnak.

Sakk

Vasárnap 9 óra 30 perctől negyedik alkalommal szervezik meg a sakk Zágon-kupát. A rapid sakkversenyt a zágoni kultúrotthonban tartják, iratkozni a helyszínen lehet a viadal napján, 9 órától.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük