Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Második hely a futballistáknak

Második helyen végzett a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata a dunaújvárosi Carissa-kupán. A 18. Carissa-kupa Nemzetközi Jótékonysági Kispályás Labdarúgó Torna idei jelmondata a „mindenkit összeköt” volt. A torna főtábláján 32 csapat mérte össze erejét, nagyon szoros párharcokat vívva. A végig jól menetelő KSE a döntőben megtorpant, 3–1 arányú vereséget szenvedett a Mad Dogs csapatától, így az ezüstéremmel vigasztalódhatott, míg a bronzmeccset a Shell Dunaújváros nyerte a Steelworkers ellen 4–0-ra.

Nem volt kérdéses

Az idényben ötödik alkalommal is leiskolázta a Bukaresti Steauát a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata. A román jégkorong-bajnokság alapszakaszában semmit sem bízott a véletlenre a bajnokcsapat, és 11–2 (3–1, 1–0, 7–1) arányú csapást mért a bukarestiekre a Vákár Lajos Műjégpályán. A Sportklub ezt megelőzően 15–1-re, 7–2-re, 9–1-re és 7–1-re győzött a Steaua ellen ebben a szezonban. A két együttes hatodik összecsapását a tervek szerint január 23-án rendezik a katonacsapat „otthonában”, Kézdivásárhelyen. A román pontvadászat állása: Csíkszeredai Sportklub 66 pont/26 meccs 2. Brassói Corona 59/24 3. Gyergyói HK 39/23 4. Galaci CSM 37/13 5. Bukaresti Steaua 18/24 6. Sapientia 0/16 7. Sportul Studențesc 0/20. A csapatok három oda–vissza kört, azaz 36 fordulót játszanak az alapszakaszban, ezt követi a rájátszás. Az első négy elődöntőbe jut, ahol három nyert meccsig játszanak. A döntőben négyszer kell nyernie annak, aki bajnok akar lenni, a bronzéremhez három siker kell.

Revánsot vehet

Az év első Grand Slamén a világranglistán 70. észt Kaia Kanepi ellen kezd majd a világelső Simona Halep – derült ki az Australian Open első fordulójának csütörtöki, melbourne-i sorsolásán. Az októberi gerincsérülése óta a hét elején kezdő konstancai lány most revánsot vehet a tavalyi US Open-en elszenvedett első fordulóbeli vereségért. Amennyiben Halep továbbjut, akkor a harmadik fordulóban akár Venus Williamsszel (WTA 37.) is szembe kerülhet. Az amerikai ellenfél egyébként Mihaela Buzărnescu ellen (WTA 25.) mérkőzik Melbourne-ben.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük