Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kegyetlen véghajrában

Kegyetlen véghajrában Sport

Bármennyire is furcsa, a 23. forduló eredményeivel és főleg az Universitatea Craiova elleni imponáló győzelemmel (3–1) sem nőttek túl sokat a Sepsi OSK esélyei a felsőházi rájátszásra. Jó forduló volt, kedvező a Rapid és UTA, valamint a Chindia és Mioveni döntetlenje, de még négy-öt fordulóban lenne szükség hasonlókra.

A jelenlegi állás szerint a véghajrában – pusztán elméleti számítások szerint – három vagy négy fordulóban hattal (!) több pontot kellene gyűjteni, mint az Universitatea, illetve – alternatívaként – hét ponttal többet, mint a Farul, a többi fordulóban pedig ugyanannyit, mint ez a két vetélytárs, vagy egyik. Emellett még muszáj figyelni a Rapid, az FC Argeș és az UTA hármasára, utóbbival éppen Aradon kell farkasszemet nézni a 24. fordulóban. A hátralévő kevés forduló, valamint az 5–6-ik helyek iránti tolongás nagyon nehézzé teszi a Sepsi OSK feladatát. A maradt hét mérkőzésből csak hármat kell hazai pályán játszani, ez látszólag hátrány, de a Sepsi OSK sok jó eredményt ért el idegenben, voltak időszakok, amikor jobb volt a „kinti” mérlege. Ha nem sikerül a felsőházba jutni, az első tíz forduló történéseiben kell keresni a hibákat, nem utána.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK számára „kapaszkodó” lehet egy-két kedvező tényező. Első mindenképpen az, hogy a bajnoki dobogóra még mindig esélyesnek tűnő Universitateával szemben újból megmutatta erejét a háromszéki csapat, emellett az oltyánokkal pozitív a mérleg, ami pontegyenlőség esetén számíthat (1–1 idegenben, 3–1 itthon). A Farullal szemben egyenlő az állás, mindkettő 1–0-ra nyerte hazai meccsét, ez hátrány a konstancaiak sokkal jobb gólaránya miatt. A Rapiddal 2–2 volt itthon, de van lehetőség javítani Bukarestben, az UTÁ-val itthon 0–0, úgyszintén szükség lenne idegenben egy jobb eredményre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük