Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelemmel kezdték az évet

Győzelemmel kezdték az évet Sport

Magabiztosa győzelemmel indította az esztendőt a KSE Futsal csapata, amely szombaton, hazai környezetben 7–2 arányban nyert a Korondi Junior ellen a teremlabdarúgó 2. liga 8. fordulójában. Hétvégi sikere után a céhes városbeli alakulat továbbra is hibátlan mérleggel vezeti a székely (2-es) csoportot.

A Gazda József által felkészített kézdivásárhelyi futsalcsapat a Borbáth–Rancz, Albu, Gajdó, Szőcs (cserék: Barbócz, Bandi, Dobozi, Péter, Vitán, Fábián R., Fábián Gy.) összeállításban fogadta szombaton a Korondi Juniort, amelyet meggyőző játékkal immáron harmadik alkalommal fektetett két vállra az aktuális szezonban. A KSE Futsal komótosan lendült játékba, az első félidőben kétszer zörgette meg ellenfele hálóját (2–0), de a másodikban bekeményített, és ontotta a gólokat. A kék-fehérek két újabb találata után szépítettek a hargitaiak (4–1), de a házigazdák válasza sem váratott sokat magára (6–1). A korondiaktól még egy gólra futotta, majd a végeredmény a hetedik kézdivásárhelyi gól után alakult ki (7–2).

Hirdetés
Hirdetés

„Jó edzés volt ez számunkra, jó mérkőzést hoztunk össze az ambíciós korondi csapattal szemben. Mindenképp hasznos meccset játszottunk, volt alkalmunk gyakorolni a kapuslehozatalt, s többféle taktikát is sikerült kipróbálnunk” – nyilatkozta Gazda József, a háromszékiek edzője.

Teremlabdarúgó 2. liga, 8. forduló: KSE Futsal–Korondi Junior 7–2 (gólszerzőink: Szőcs 3, Gajdó 2, Barbócz, Bandi), Gyergyóremetei Kereszthegy–Gyergyószentmiklósi Inter 1–1. Az állás: 1. KSE Futsal 24 pont, 2. Gyergyóremetei Kereszthegy 14 p., 3. Gyergyószentmiklósi Inter 8 p., 4. Korondi Junior 0 p.

Ami sikerült a felnőttcsapatnak, az nem jött össze az ifiknek, ugyanis vasárnap az U19-es teremlabdarúgó-bajnokság Elit Ligájának 4. fordulójában tizenöt gólos mérkőzésen kapott ki a KSE Futsal, 10–5 arányban maradt alul a Fălticeni otthonában. A kézdivásárhelyi csikócsapatnak ez volt a második kudarca a küzdelemsorozat ezen szakaszában, ami azt jelenti, hogy a továbbjutási esélyek életben tartása érdekében február 18-án mindenképp győznie kell a céhes városba látogató éllovas FK Székelyudvarhely ellen.

Sorsoltak a Román-kupában

Pénteken kisorsolták a felnőtt és az U19-es teremlabdarúgó Román-kupa nyolcad-, valamint negyeddöntőinek párosítását: a KSE Futsal nagycsapata erős, míg az ifjúságiak verhető ellenfelet kaptak. Gazda József érdeklődésünkre elmondta, hogy a felnőttek az élvonalban szereplő Galaci Unitedet kell legyőzzék a legjobb nyolc közé jutásért (siker esetén a Sportul Ciorăști–Luceafărul Buzău párharc nyertesével találkozhatnak a mieink), míg a fiatalok a Temesvári CFR alakulatával szemben biztosíthatják az elődöntőben való szereplést (esetleges győzelemmel a kék-fehérek a döntőbe jutásért a Szörényvári CFR–Marosvásárhelyi VSK találkozó nyertesével mérkőzhetnek meg).

A mérkőzések: felnőttek, nyolcaddöntő (február 13–15.): Gyergyószentmiklósi Inter–Mausoleul Mărășești, Sportul Ciorăști–Luceafărul Buzău, Temesvári CFR–Dévai Autobergamo, Dévai West–Ceahlăul Piatra Neamț, Galaci United–KSE Futsal, Simándi Sólymok–Gyergyóremetei Kereszthegy, Fortius Buzău–Metropolitan Ișalnița, Kolozsvári Clujana–FK Székelyudvarhely. U19, negyeddöntők (február 26.): Szörényvári CFR–Marosvásárhelyi VSK, Fălticeni–Simándi Sólymok, KSE Futsal–Temesvári CFR, FK Székelyudvarhely–Ceahlăul Piatra Neamț.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük