Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Jövő júniusra halasztották az Eb-t

Jövő júniusra halasztották az Eb-t Sport

December 9–12. között az olaszországi Velencében rendezték meg a Youth League ifjúsági profi ligás versenysorozat idei utolsó állomását. A Sport-All, illetve MTK Budapest két háromszéki karatékája is tatamira lépett az 54 ország 2430 nevezője között.

Hirdetés
Hirdetés

A junior korosztályú Vitályos Eszter a 65 versenyzőt felsorakoztató –53 kg-os súlycsoportban első, bosnyák ellenfelét 5–3 arányban győzte le. Következett a horvát Sgardelli Ema, aki ellen egy váratlan térdsérülés miatt Eszter nehezen tudott harcolni, így 2–0 arányban alulmaradt.

A szintén junior Benkő Zsolt a +76 kg-osok mezőnyében, 65 induló közül egészen a csoportdöntőig jutott. Első, olasz ellenfelét magabiztosan, 8–0-ra múlta felül, majd a ciprusi Sobakin Alexandros felett 10–2 arányban diadalmaskodott. A csoportdöntőben a bosnyák Cresic Sandro 3–2 arányban jobbnak bizonyult nála. Sajnos a vigaszágon való bizonyítás lehetősége is meghiúsult, mivel a bosnyák versenyző nem jutott döntőbe.

„Nem szomorkodunk, hiszen helyünk van a korosztályos elit mezőnyben, de most egy kis pihenőre küldöm a versenyzőket. Annál is inkább, mivel bejelentették, hogy a 2022-es februári korosztályos Eb-t elhalasztják júniusra” – közölte Vass Hunor edző, egyúttal áldott ünnepeket kívánva az egyesület munkáját segítő szülőknek és támogatóknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük