Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Intenzív lovasíjász-képzés

Intenzív lovasíjász-képzés Sport

Egyhetes felnőttképzés zajlott Pászka Lehel lovasíjász sepsiszentgyörgyi edzőpályáján, az eseményt hamarosan egy, a gyermekek számára megrendezendő lovasnap követi. 

Hirdetés
Hirdetés

Az idei járványügyi helyzet, az ezzel járó szigorítások miatt számos bemutató, tábor megszervezése nehézkessé, sok esetben akár kivitelezhetetlenné is vált. A nehézségek ellenére Pászka Lehel közismert háromszéki lovasíjász több megyéből kapott meghívást, több táborban népszerűsítette idén is ezt a sportágat.

– Több éve, országszerte zajlik a táborszervezés, így már számos visszajáró résztvevőnk van. Jómagam figyelemmel kísérem a tehetségesebbek fejlődését. Az ilyen tehetséges, lovasíjászatnak hódoló személyeknek tartottam a múlt héten egyhetes intenzív lovasíjász-képzést a Sepsiszentgyörgy határában két hektáron kialakított, fedett pályával is rendelkező lovasíjász-pályán. A legtávolabbi résztvevők Szatmárról, Nagyváradról érkeztek. Hétvégén, szombaton nyílt napra is sor került, az érdeklődők eljöttek, és betekintést nyertek az egy hetes képzésbe, ennek eredményét láthatták – részletezte Pászka, ezúton is köszönetet mondva a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatalnak, amiért támogatta ezt a rendezvényt.

A nyílt napon számos érdeklődő vett részt, és többen jelezték, hogy hiányolják a tavaly is ugyanebben az időszakban tartott családi kislovasok napját, a gyerekek lovagoltatását. Ennek tükrében döntött úgy Pászka Lehel, hogy még október folyamán, az időjárás függvényében megszervezi ezt. A gyereknapról részletesebb információkat Pászka Lehel közösségi oldalán tudhatnak meg az érdeklődők, akik ugyanitt tájékozódhatnak a pontos időpontról is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük