Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lewandovski a legjobb

Lewandovski a legjobb Sport

Aligha lepett meg sokakat a csütörtöki genfi gálán kihirdetett végeredmény: Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel támadója lett az Év játékosa az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szavazásán. A másik két jelölt Manuel Neuer (német, Bayern München) és Kevin De Bruyne (belga, Manchester City) volt.

Hirdetés
Hirdetés

Robert Lewandowski a voksoláson megkapta a legjobb támadónak járó díjat is. A BL-győztes Bayern tarolt a szavazáson: a legjobb kapus Manuel Neuer, a legjobb védő Joshua Kimmich, míg a legjobb edző Hansi Flick lett. Az Év játékosa vasárnap is szórta a gólokat, négy góljának köszönhetően győzte le a címvédő Bayern a vendég Herthát a német labdarúgó-bajnokság 3. fordulójában. A lengyel klasszis a szünet előtt megszerezte 100. gólját a Bundesligában, majd még háromszor volt eredményes.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) Elnöki díját Didier Drogba kapta. Aleksander Ceferin, az UEFA vezetője indoklásában kifejtette, a 42 éves elefántcsontparti sztár milliók példaképe, emellett igazi vezető egyéniségnek és úttörőnek számít. A 105-szörös válogatott ex-csatár három vb-n szerepelt, a Chelsea-vel pedig 2012-ben Bajnokok Ligáját nyert. Az UEFA Elnöki díjat 1998-ban adták át először, a kitüntettek között volt többek között Bobby Charlton, Franz Beckenbauer, Francesco Totti és David Beckham is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük