Felhívás!

Három fronton

Hosszú fociínség után nagyon érdekesnek, izgalmasnak ígérkezik október és november a magyarországi, romániai, erdélyi, székelyföldi szurkolók számára. A jövő évre halasztott Európa-bajnokság (pót)selejtezőinek magyar-román döntőjéről korai beszélni, mert mindkettőre nehéz feladat vár 8-án, a magyarokra Bulgáriában, a románokra Izlandon. A két csata végkimenetele háromesélyes, lehet, hogy egyik jut tovább, lehet, hogy mindkettő, lehet, hogy egyik sem, és Izland játszik Bulgáriával az Eb-szereplés jogáért.

A koronavírus-járvány amúgy is felforgatta az eredeti naptárt, kizárta a közönséget, és lám, még mindig tartogat kellemetlenül csípős meglepetéseket. Mivelhogy a Red Bull Salzburgnál három játékos tesztje pozitív lett, a csapatból senki sem mehet a hazája október eleji válogatott mérkőzéseire. A magyar válogatottnál már tényként kezelik, hogy Szoboszlai Dominik nem lehet ott a bulgáriai selejtezőn…

A magyar és román válogatott előkészületeinek érdekes párhuzama az, hogy mindkettő a selejtező előtti hetekben jelentett be egy-egy honosított játékost. A románoknál a 33 éves portugál Camora (Mário Jorge Malico Paulino) játszhat Izlandon a balhátvéd poszton, a magyar válogatottnál is bemutatkozhat a 29 éves francia Loic Nego, a MOL Fehérvár hátvédje, aki néhány nappal ezelőtt kapta meg a magyar állampolgárságot.

A selejtezőket megelőző hét legfontosabb futballeseménye magyar szempontból nyilván a Ferencváros bejutása a Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírásának csoportkörébe. Ez legutóbb éppen 25 évvel ezelőtt sikerült magyar csapatnak, szintén a Fradinak. A jelenlegihez (Barcelona, Juventus, Dinamo Kijev) hasonló erősségű csoport volt az 1995-96-os, az ellenfelek: Real Madrid, Ajax, Grasshoppers. A kezdés akkor parádésra sikerült, 3-0 a „svájci sáskák” otthonában, aztán jött az ébresztő 1-5 Budapesten az Ajax-szal, igaz, több mint egy órán át még 1-1 volt az állás. A másik négy eredmény: Real Madriddal 1-6 és 1-1, az Ajax-szal 0-4, a Grasshoppersszel 3-3, végül 5 ponttal 3. hely a csoportban.

A Sepsi OSK-ról most csak annyit, hogy jó a mérlege azokkal a csapatokkal szemben, amelyekkel a felsőházi rájátszásért küzdenie kell.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.