Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Újraindul a teremlabdarúgás

Újraindul a teremlabdarúgás Sport

Véget ért a hosszú kényszerszünet, szigorú egészségügyi előírások mellett hétvégén elkezdődik az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság, amelynek mezőnyében ott található a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata is. A KSE Futsal legutóbb a 2016–2017-es idényben szerepelt az élvonalban, ahová 2010-ben jutott fel.

Hirdetés
Hirdetés

Hét hónapos kihagyás után újraindul a futsalélet Romániában, a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel háromnapos turnék formájában, szigorú egészségügyi előírások közepette. Az első teremtornának Csíkszereda ad otthont október 10–12. között, majd a tervek szerint két hét múlva Székelyudvarhely lesz a házigazda. Ami a résztvevőket illeti, az előző csonka szezon két legjobb csapata, a Galaci United és a Csíkszeredai Imperial WET, illetve a jó erőkből álló Dévai Autobergamo és FK Székelyudvarhely, valamint a Dunărea Călărași és Kolozsvári Clujana mellett a II. ligából feljutó KSE Futsal és Luceafărul Buzău teszi teljessé a mezőnyt.

– Nagyon örülünk, hogy újra az élvonalban szerepelhet Kézdivásárhely futsalcsapata, úgy gondoljuk, ez a játékoskeret megérdemli, hogy a legmagasabb szinten, a legjobbakkal mérje össze erejét. A jelenlegi nehéz helyzetben is fontos számunkra a folytonosság, ha már kiérdemeltük a feljutást, akkor tegyünk is eleget ennek a lehetőségnek. Vannak nagyon jó csapatok a mezőnyben, de minket sem kell alábecsülni, célunk, hogy bennmaradjunk, remélhetőleg a járványhelyzet is megengedi, hogy végig vigyük a bajnokságot – nyilatkozta érdeklődésünkre Rancz Lajos, a KSE labdarúgó-szakosztályának vezetője, aki szerint Kézdivásárhely is szeretne otthont adni valamelyik turnénak.

A KSE az egyetlen csapat az országban, amely ugyanazzal a játékoskerettel mérkőzik a labdarúgó III. ligában, illetve a teremlabdarúgó I. ligában. Emiatt kényszerültek arra, hogy a szombati, első fordulóbeli mérkőzésük elhalasztását kérjék, tudniillik, aznap nagypályás összecsapást játszik az együttes. Az elhalasztott találkozókat november közepétől pótolják, miután befejeződik a harmadosztály őszi idénye.

„A fiatal tehetségeinkre alapozunk a futsalbajnokságban, illetve azokra, akik kevesebb játéklehetőséghez jutnak nagypályán” – fűzte hozzá Rancz Lajos. Fiatal tehetségekből nincs hiány, legutóbb a Székelyudvarhelyen edzőtáborozó román ifjúsági válogatottba kapott behívót két saját nevelésű játékosuk, Mojzi Botond és Barbócz Norbert. Egyelőre nem lehet tudni, mi lesz az U19-es országos bajnokság sorsa, ezért is fontos, hogy a fiatalok játéklehetőséghez jussanak az élvonalban.

A sportolók, stábtagok egészségének védelme kiemelten fontos feladat, a szakszövetség illetékes bizottsága részletes egészségügyi protokollt dolgozott ki, melynek értelmében a háromnapos turnék előtt 48 órával koronavírus-tesztet kell a játékosokon és minden velük érintkező személyen elvégezni.

Az első turné programja: 1. forduló (október 10., szombat): Luceafărul Buzău – Dévai Autobergamo, Csíkszeredai Imperial WET– FC Dunărea Călărași, CS Galaci United – FK Székelyudvarhely, KSE Futsal – Kolozsvári Clujana (elhalasztva). 2. forduló (október 11., vasárnap): Galaci United – KSE Futsal (16 órától, élőben a Pro X-en), Clujana – Imperial WET, Călărași – Buzău, FK Székelyudvarhely – Dévai Autobergamo. 3. forduló (október 12., hétfő): Dévai Autobergamo – Călărași, Buzău – Clujana, Imperial WET – Galaci United, KSE Futsal – FK Székelyudvarhely (13.30-tól).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük