Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hazai vereség az éllovastól

Hazai vereség az éllovastól Sport

Mindössze egy találat született a labdarúgó Szuperliga két leggólerősebb csapatának vasárnapi, sepsiszentgyörgyi összecsapásán. A 13. forduló rangadóját a Sepsi OSK erőfeszítései ellenére az éllovas Farul nyerte Munteanu első félidei góljának köszönhetően, és zsinórbeli negyedik sikerével öt pontra növelte előnyét a bajnoki tabella élén.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK-nál először kapott lehetőséget kezdőként a magyar válogatott támadó Varga Roland, és a nagy visszatérő Pavol Safranko, míg Marius Ștefănescu pályafutása 100. élvonalbeli meccsén lépett pályára piros-fehér mezben. Már a legelejétől támadásba lendült a hazai csapat, ám Safranko egyik lövése a keresztlécről pattant fölé, majd a csúsztatása ment mellé. A 27 éves szlovák támadó a folytatásban is kóstolgatta Aioani kapust, aki lábbal védte a próbálkozását, a kipattanót viszont Ștefănescu elbaltázta.

Ami nem sikerült az OSK-nak, összejött a Farulnak, a listavezető első helyzetét gólra váltotta, miután Louis Munteanu éles szögből mattolta a rosszul helyezkedő Niczuly Rolandot. A házigazda mindent megtett az egyenlítésért, de Varga lemaradt Aganovic beadásáról, illetve Dimitrov jobbról eleresztett lövése a kapufát súrolva ment a hosszú sarok mellé. A szünetben taktikát váltott Gheorghe Hagi vezetőedző, aki ötvédős rendszerrel igyekezett megtartani soványka előnyét – mint utóbb kiderült, ez a húzása nyerőnek bizonyult. A háromszékiek nem bírtak a masszívan védekező tengerpartiakkal, a távoli lövések – például az Aganovicé – nem értek célba. Az utolsó félórára becserélt Mario Rondón és Alexandru Tudorie nem kapott használható labdát, míg Varga labdái nem találták el a kaput. A hajrában Tudorie ugyan hálóba tuszkolta Jonathan Rodríguez átlövését, de videobírós ellenőrzés után les miatt érvénytelenítették a gólt, így maradt a 0–1.

A hosszabbításban Păun hagyott ki egy hatalmas lehetőséget, gyenge lövését Aioani magabiztosan védte. A végén Munteanu duplázhatott volna, azonban másodszor már nem tudta kihasználni Niczuly hibáját, éles szögből az üres kapu fölé lőtt. Zsinórban negyedszer nyert a Farul, a Sepsi OSK pedig az idény során harmadszor maradt alul hazai pályán, összességében pedig ez volt az ötödik olyan mérkőzése, amelyen nem tudott betalálni. A Sepsi OSK számára irgalmatlan sorozat következik, jövő hétfőn 21 órától a címvédő Kolozsvári CFR otthonában kell helytállnia, majd az FCSB látogat az OSK Arénába, a kettő között pedig kupameccs idegenben a Petrolul ellen.

Labdarúgó Szuperliga, 13. forduló: Sepsi OSK–Farul Konstanca 0–1 (0–1). Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna. 4900 néző. Vezette: Andrei Chivulete

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu (Ispas, 87.) – Aganovic (J. Rodríguez, 72.), Păun – Ștefănescu (Tudorie, 60.), Matei (Golofca 72.), Varga R. – Safranko (Rondón, 60.). Edző: Cristiano Bergodi. Farul: Aioani – Sirbu, Larie, M. Popescu, Kiki (Nedelcu 54., Baun 69.) – Grobry, Artean, Grameni (Casap 54.) – Pitu (Torje, 63.) – Morar (Borza, 46.), L. Munteanu. Edző: Gheorghe Hagi.

Gólszerző: Munteanu (33.).

Fotó: Sepsi OSK

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások