Felhívás!

Háromszékiek a román válogatottban

November 22-én és 23-án a Bukarest peremén lévő bufteai szövetségi edzőközpontban volt tehetségkutató és felmérő jellegű edzőtáborozás a romániai ifjúsági labdarúgó bajnokságokban szereplő U18-as (18 éven aluli) korosztályúaknak.

Összesen 22 fiatalt hívtak be erre az alkalomra. A cél az volt, hogy tehetséges, rátermett játékosokkal egészítsék ki, erősítsék Románia U18-as válogatottját, amely az U19-es előszobája. Az edzések, felmérők az U18-as válogatott szakmai stábjának felügyeletével, irányításával történtek. Tervben volt két barátságos mérkőzés Észak-Macedóniában, ám a koronavírus-járvány külföldi fejleményei miatt az utazás elmaradt.

Az U18B néven is említhető válogatott kétnapos összetartására meghívást kapott a Sepsi OSK utánpótlásképző központjának két tehetséges játékosa is, Dávid Róbert hátvéd és Kocsis Norbert csatár. Más székelyföldi játékos ezúttal nem kapott meghívást. A 22-es keretben volt még egy magyar nemzetiségű labdarúgó, Mészáros Eduárd a Kolozs megyei Dés városból.

A tényleges U18-as válogatott október első felében, Törökországban vett részt nemzetközi tornán, 2-1-re kikapott Portugáliától, 3-1-re Spanyolországtól, majd 1-0-ra legyőzte a házigazdák csapatát. Sem az októberi, sem az egy hónappal korábbi mérkőzéseken nem volt székelyföldi játékos az U18-as keretben. Mint említettük, a november 22-23-i edzőtábor célja az volt, hogy az U18-as, illetve későbbi U19-es válogatottakat erősítsék, új tehetségeknek adjanak lehetőséget. A két háromszéki fiatal neve ott van már a szövetségi kapitány jegyzetfüzetében, Kocsison, Dávidon is múlik, hogy a bemutatkozásnak folytatása legyen.

(bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások