Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszékiek a dobogón

Háromszékiek a dobogón Sport

Megkezdődött a Marosvásárhelyen zajló multisport-világbajnokság, hétfőn krosszduatlonban avattak győzteseket. A Marosvásárhely által valaha megszervezett legnagyobb nemzetközi sporteseményen 38 országból csaknem 1500 versenyző küzd a világbajnoki címekért.

Hirdetés
Hirdetés

A hétfői versenynapon a férfiak elit kategóriájában az első helyen a belga Thibout De Smet végzett, aki 1 óra, 52 perc és 41 másodperc alatt teljesítette a 6,5 kilométer futásból, 23,2 kilométer kerékpározásból és újabb 3,3 kilométer futásból álló távot, a román Bogdan Damian 43 másodperces lemaradással épp csak lecsúszva a dobogóról negyedik lett, míg a marosvásárhelyi Kovács Szabolcs a 11. pozícióban végzett (02:02:58). A nők elit versenye az olasz Eleonora Peroncini győzemével zárult (02:19:05), a kézdivásárhelyi illetőségű Tuzson Ágnes az ötödik helyen zárt (02:28:52).

Háromszéki díjazottak is voltak a mezőnyben, a kézdivásárhelyi Szigyártó házaspár ismét dobogóra küzdötte magát. Szigyártó László a 45–49 éves kategóriában szerzett ezüstérmet (02:22:48), felesége, Katalin pedig a 35–39 év közti nők mezőnyében ért célba másodikként (03:30:14).

A mai nap folyamán krossztriatlonban, pénteken a standard duatlonban, majd a vasárnapi zárónapon sprint-duatlonban rendeznek világbajnokságot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük