Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromgólos győzelemmel startolt az alsóházban a KSE

Háromgólos győzelemmel startolt az alsóházban a KSE Sport

Szombaton a labdarúgó III. Liga alsóházi rájátszásának első játéknapján a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán győzte le a Tatrangi Ciucaș csapatát.


A nyár elejinek is beillő melegben játszott mérkőzés első izgalmas helyzete a 8. percben adódott, amikor Turcu fejéről a vendégcsapat védőjének a kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, ám a játékvezető nem mutatott a tizenegyes pontra. Továbbra is a házigazdáknál volt többet a labda, ám igazán nem sikerült veszélyeztetni Cauca hálóját, a 12. percben Albu 16 méterről nem találta el a kaput.

Néhány percre a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a 21. percben egy gyors ellentámadás végén Rácz Albert kapuja mellé gurította a labdát, egy perccel később pedig Coltofeanu járt el hasonló módon.

A hidratálási szünet inspirálónak bizonyult e kék-fehérek számára, és a 28. percben Gergely az ellenfél védőről hozzá pattant labdát 13 méterről a bal sarokba helyezte (1–0). A vendégek a 32. percben pár centiméterre voltak csupán az egyenlítéstől, amikor  Popescu 25 méterről küldött bombalövése a felső lécről kipattant.

A kézdiek nem elégedtek meg az egygólos előnnyel, előbb Perényi kapáslövése akadt el a védőben (34. perc), majd a 41. percben a kapussal egyedül maradt Ketesdi nem tévesztett célt, beállítva az első játékrész eredményét: 2–0.

A második félidő kezdetén a csapatok későn „érkeztek vissza” a játékba. Tíz perc telt el az első lehetőségig, amikor Turcu se nem lövés, se nem beadás labdája a kapu fölé ment. A 60. percben remek góllehetőség adódott a kék-fehérek előtt: Zölde remek előreívelését Gergely szépen átvette a 16-os vonalon, ám ahelyett, hogy kapura tört volna, Ketesdinek passzolt, kinek határozatlanságát kihasználva a tatrangi védő mentett. A következő percben Sütő fejese ment kevéssel fölé, tíz perccel később pedig Zölde beadását Turcu fejelte erőtlenül és eredménytelenül kapura.

A 76. percben Perényi lövése süvített fölé, két perccel később Badea tette próbára Albert éberségét, előbbi lövését a kézdi hálóőr kiöklözte. Az utolsó percekben a csapatok felváltva dolgoztak ki gólhelyzeteket. A 85. percben Turcu lövése ment mellé, két perccel később pedig Popescu bombázta Albert kapuja mellé a labdát. A 90 percben Turcu távoli lövéséhez könnyelműen nyúló Cauca majdnem pórul járt, a labda pár centivel csurgott kapuja mellé.

Miután a csereként beállt Veres 6 méterről nem talált be a kapuba, Botorok a 90+3. percben a kapus mellett gurította a hálóba a labdát, beállítva a 3–0-s végeredményt.

Kézdivásárhelyi SE – Tatrangi Ciucaș 3–0 (2–0)

Góllövők: Gergely (28. perc), Ketesdi (41.), Botorok (90+3.)

KSE: Albert – Zöld, Gergely, Bînță, Cîrstian, Sütő, Albu, Agafiței, Ketesdi, Turcu, Perényi. Cserék: Bunduc, Kerestély, Fábián, Fülöp, Demeter, Dobos, Bandi, Botorok, Veres. Edző: Călin Moldovan

Tatrangi Ciucaș: Cauca – Mitroi, Dascălu, Jude, Komáromi, Opra, Rauta, Popescu, Coltofeanu, Badea, Rácz. Cserék: Szántó, Lenghen, Galborcea, Pavel, Plumb, Tocari, Racz, Iordache, Elek. Edző: Nicolae Liviu.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2024. április 2., 14:53
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Tele kézdivásárhelyi játékosokkal.Jó volna a nagyrészt közpénzekből működtetett focit,legalább helyi játékosok képviselnék.Annyi ha IV.liga is,de leglább hazaiakat támogatunk.Hogy így könnyebb elszámolni a pénzt?Ezért nem lesz Kézdin soha utánpótlás a fociban.

    • User
      Dátum: 2024. április 21., 6:30
      ÉRTÉKELÉS: 0

      Sajnos meg most is vanak rosz indulati emberek es evel egyutt tehetetlenek mas munkajat cafoljak es a butasagukot is ki mutasak megint kezdodik mint a futsalnal hazaiak kelenek na meg kaptak a hazaiakot egy kicsit lepjunk ki ebbol a dologbol es tegyuk fell aszt is hogy Szentgyorgyon, 1Liga foci 1 liga kosar menyi hazai jatekos kepviseli????? es nezd meg az eredmenyeket is a jo idegen jatekos es edzo csak tapasztalatot hoz es hasznos a csapatnak de kell turelem es az elszamolasal van aki foglalkozon az a penz a focira van szanva .!!!!!