Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bogyó és Babóca újra „csenget”

Bogyó és Babóca újra „csenget” Kultúra

Húsvét után újabb évaddal, 13 összefűzött mesével tér vissza az erdélyi és a partiumi mozivásznakra a KEDD Stúdió népszerű rajzfilmsorozata.

Hirdetés
Hirdetés

Bartos Erika kedves gyerekmeséi idén 20 évesek lettek. A rajzfilmsorozat „fiatalabb”: a legelső évad 2010-ben készült el, a hatodik, Csengettyűk című széria pedig április 5-én jut el az erdélyi mozinézőkhöz.

A korábbi Bogyó és Babóca mozifilmekhez hasonlóan ezúttal is Bartos Erika 13 rövid meséjét fűzték össze az alkotók. A történeteket meghatározó, vissza-visszatérő motívum az empátia, az odafigyelés, a folyamatos törekvés mások kívánságainak, vágyainak a teljesítésére. A rajzfilmek mesélője ezúttal is Pogány Judit.

A Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk háromszéki vetítései:

  • Sepsiszentgyörgy, Művész mozi – rendszeres vetítések április 5-étől
  • Kézdivásárhely, Vigadó Művelődési Ház – egyszeri vetítés májusban (részletek hamarosan a Filmtett Distribution Facebook-oldalán)

A gyerekközönség körében jól ismert, több mint 100 karakter mellett ezúttal is feltűnnek új szereplők: a Rézbogár, a harangok és a csengők mestere, Borz Ottó, aki egy piros frizbit ajándékoz barátjának, Mókus Regőnek, valamint az Ezerlábú, akit távoli rokona, a Százlábú meghív magához almaszüretre.

A mesék szándékuk szerint „szépre-jóra” tanítanak, a legkisebbek számára is jól követhetőek, könnyedén befogadhatóak: célközönségük a bölcsődés, óvodás korosztály. A mesefüzér teljes időtartama 67 perc.

A Bogyó és Babóca 6. – Csengettyűk rendezője Fazakas Kinga és M. Tóth Géza. A meséket írta és rajzolta Bartos Erika. A széria producere M. Tóth Géza, zenéjét Szabó Tibor szerezte. A rajzfilm romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük