Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Három háromszéki csapat a III. ligában?

Három háromszéki csapat a III. ligában? Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága elkészítette a 2019–2020-as labdarúgó másod-, illetve harmadosztály programját. A II. ligás csapatok augusztus 3-án kezdenek, a III. ligások pedig augusztus 24-én.

Hirdetés
Hirdetés

A II. ligának – a Sepsi OSK 2017-es feljutása óta először –székelyföldi résztvevője lesz az FK Csíkszereda révén. A húszcsapatos bajnokság őszi idénye augusztus 3-án rajtol, és december 7-ig tart; a tavaszi jövő év február 22-én kezdődik, és május 30-án zárul. Ősszel és tavasszal is tartanak két-két hétközi fordulót.

A II. liga következő idényének mezőnye: Concordia Chiajna, Dunărea Călărași, Kolozsvári Universitatea, Petrolul Ploiești, Sportul Snagov, FC Argeș Pitești, CS Mioveni, Nagyváradi Luceafărul, Bukaresti Metaloglobus, Temesvári ASU Poli, Bukaresti Daco-Getica, Temesvári Ripensia, Aradi UTA, Konstancai Farul, Pandurii Târgu Jiu, Bukaresti Rapid, Turris Turnu Măgurele, Gloria Buzău, Resicabányai CSM és FK Csíkszereda. Mint ismeretes, a mezőnyből az első két helyezett jut fel az élvonalba, a harmadik osztályozóra jogosult. Az utolsó öt együttes visszacsúszik a III. ligába.

A harmadosztályos kiírásban nem kell számottevő változásokra számítani, az elmúlt idényhez hasonlóan öt 16 csapatos csoportban zajlik a pontvadászat, a bajnokság végén az öt csoportelső feljut a II. ligába, míg a 13–16. helyezettek, illetve a leggyengébb 12. helyezett kiesik. A III. liga 2019–2020-as idénye a tervek szerint augusztus 24-én rajtol. Az őszi idény november 30-ig tart, a tavaszi pedig március 7-én kezdődik, és május 30-án fejeződik be. Tavasszal lesz két hétközi forduló is. A harmadosztályos bajnokság mezőnye még nem végleges, mivel még hátravan az osztályozók visszavágója, így a csoportok összetételére és a bajnokság részletes programjára valószínűleg még több hetet várni kell. Legutóbb a programot csak pár nappal a rajt előtt véglegesítették.

Egyelőre nem tudni, pontosan hány képviselője lesz Háromszéknek ezen a szinten. Az előző két szezonban is az 1. csoport kilencedik helyén végző Kézdivásárhelyi SE-n kívül az élvonalbeli Sepsi OSK is indítana fiókcsapatot az utánpótlása számára, illetve Zágon is ott lehet a rajtnál, amennyiben sikeresen veszi a visszavágós akadályt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük