Felhívás!

Edzőtáborban a Sepsi OSK

Edzőtáborban a Sepsi OSK Sport

Mától Ausztriában edzőtáborozik a Sepsi OSK, ahol napi edzésekkel és edzőmérkőzésekkel igyekszik megalapozni a július közepén rajtoló 2019–2020-as labdarúgóidényt. A harmadik élvonalbeli szezonjára készülő piros-fehér mezes keret még nem teljes, a szakmai stáb folyamatosan az erősítésen dolgozik.

Június 17–30. között ausztriai (Kreischberg–Murau) edzőtáborozáson vesz részt a Sepsi OSK. Négy felkészülési mérkőzés is szerepel a labdarúgók programjában: június 20-án az örmény Banants Yerevan, 23-án a vajdasági Topolya, 26-án az orosz Krasnodar, 29-én a szintén orosz Samara együttese ellen játszanak. Az edzőtábort követően, július 2-án és 3-án a székesfehérvári MOL Kupán méretkezik meg az együttes, majd itthon folytatja a felkészülést. Az I. liga előreláthatóan július 14–15-én kezdődik.

Az első élvonalbeli idényét a kilencedik, a másodikat pedig a hatodik helyen záró sepsiszentgyörgyi klub számára kihívásokkal telinek ígérkezik az új idény, a klubvezetés szeretné megtartani jövőre is a play-offbeli pozíciót, ehhez viszont további erősítésekre van szükség. Diószegi László tulajdonos Facebook-posztban nyugtatta meg a szurkolókat, hogy a klub vezetése minden szempontot mérlegelve keményen dolgozik a keret feltöltésén. „Hihetetlen, tudom, de legalább 500 játékost néztünk meg az elmúlt három hétben. Tárgyaltunk legalább 30 játékossal, és ez idáig 6 játékossal egyeztünk meg! De a tárgyalások most is folytatódnak, hisz még 5 vagy 6 játékosra szükségünk van” – írta Diószegi, hozzátéve, hogy az egyeztetések során a román bajnoksággal szembeni bizalmatlansággal is meg kell küzdeniük.

Az eddig nyilvánosságra jutott információk alapján az érkezők között védők vannak többségben: a macedón Riszto Mitrevszki és a horvát Hrvoje Barisic egyaránt középhátvéd, a román másodosztályból érkező fiatalok közül Grigore Turda szintén védőjátékos, Horatiu Moldovan pedig kapus; mindketten U21-es játékosok, akik közül az új szezonban kettőnek is szerepelnie kell a kezdőcsapatban a szabályozás szerint. A Jászvásárt Szentgyörgyre cserélő Andrei Sin is védő – az más kérdés, hogy a futballista állítólag nemcsak az OSK-val, hanem a Dinamóval is megegyezett… A középpályára szintén egy légiós, a holland Hilal Ben Moussa jött, de Diószegi posztjában sietett mindenkit megnyugtatni, hogy a csatárokról feledkeznek meg.

Érkezők: Grigore Turda (FC Arges), Andrei Sin (Poli Iasi), Horatiu Moldovan (Ripensia), Riszto Mitrevszki (Hapoel Haifa), Hilal Ben Moussa (FC Emmen), Hrvoje Barisic (Zrinjski Mostar).

Távozók: Rus Adrian (Puskás Akadémia, kölcsönből vissza), Bryan Nouvier, Gabriel de Moura, Alekszandr Karnickij, Ousmane Viera, Igor Jovanovic, Andrei Sîntean, Daisuke Sato, Sebastian Rudol.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások