Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Folytatódik a „Csillagok háborúja”

Több ismert személyiség szolidaritást vállalt az FCSB élvonalbeli labdarúgó klubbal és csapattal, amiért otthoni bajnoki mérkőzéseit is a fővárostól távol kénytelen játszani. Legutóbb szombaton a CS Mioveni ellen (3–0) például Buzăuban játszottak.

Hirdetés
Hirdetés

Az áldatlan helyzet eredője még mindig az a konfliktus, ami az 1986-ban BEK (Bajnokcsapatok Európai Kupája) győztes Steaua Bukarest elnevezésének és trófeagyűjteményének jogutódlásához kapcsolódik. A Román Hadsereg – mint intézmény – több éves perben szerezte meg az a jogot, hogy a Steaua klubelnevezést a védjegytörvény előírásainak alapján kizárólagosan használhassa, emellett „elörökölte” a Steaua több évtizedes eredményeinek zömét is (országos bajnoki címek, kupagyőzelmek, BEK stb.). Az FCSB csak néhány évi trófeagyűjteménnyel maradt. A bíróság helyet adott a hadsereg panaszainak, miszerint Gigi Becali törvénytelenül „telepedett rá” a patinás Steauára. Így maradt Becalinak az FCSB, ami viszont Fotbal Club Steaua Bucuresti valójában.

A névvitával nem ért véget a „csillagháború”. A hadsereg kitiltotta az FCSB-t a Ghencea-negyedi pályáról, sőt a Diadalívnél (Arcul de Triumf) lévő vadonatúj stadionból is. Jelenleg ez a stadion a román rögbiválogatott és a román rögbibajnokság számára van fenntartva, noha a labdarúgó Európa-bajnokság tavalyról halasztott döntő tornájára épült! Maradna a két másiknál nagyobb Nemzeti Aréna, de annak gondnoksága a magas fenntartási költségek okán rengeteg eseményre leszerződtette a létesítményt, az elmúlt napokban például ott a Dota 2 elnevezésű elektronikusjáték-bajnokság zajlott!

Az FCSB és pártfogói felróják, hogy mindhárom említett stadion közpénzből épült, és a Diadalív-stadion méltánytalanul került a hadsereg fennhatósága alá, a Nemzeti Aréna működtetése pedig túlságosan „kereskedelmi szellemben” történik. A labdarúgó Liga 2-ben szereplő CSA Steaua a Ghencea-stadiont használja, ám a bajnoki mérkőzésein általában konganak a lelátók az ürességtől, és nem föltétlen csak a Covid-járvány miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 21., 10:05
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Csesszék meg a katonaságukat a csillagjaikkal együtt . Minket nem Becali és a /csillagok/ aggasztanak ,hanem az OSK gyenge eredménye és a vadiúj stadion . Hogy ne jusson a Ghencea-beli sorsára azaz ,hogy kongjon az ürességtől és 2. osztályú legyen a tulajdonosa . Ezen filózzon a Székely Hírmondó is , a bukaresti focigondok helyett .