Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fényes győzelmet hozott a Mikulás

Fényes győzelmet hozott a Mikulás Sport

A román labdarúgó-bajnokság hétközi fordulójában a Sepsi OSK pazar kontrajátékkal négyet vágott a második helyen álló FCSB-nek. Az egykori Steaua először játszott Sepsiszentgyörgyön, az OSK pedig először verte meg a bukaresti sztárcsapatot.

A rangos ellenfél ellenére a szokottnál kevesebb, mintegy háromezer néző gyűlt össze a FCSB első háromszéki látogatására. A pályán sem úgy indultak a dolgok, mintha nagy focigála alakulgatna, a vizes, jeges füvön inkább korcsolyáztak, mint futottak a játékosok. A körülményekhez a Sepsi játékosai alkalmazkodtak gyorsabban, Tandia többször is megkeverte a bukaresti védelmét, de védenie már Fejér Bélának, a Sepsi kapusának kellett először, Filipe Teixeira lapos átlövésénél.

Az első félidő közepétől már a kezdeményezést is átvette a FCSB, de hamar meg is bánta: a Sepsi négy percen belül két tökéletes kontrát is végigvitt. Előbb Florin Ștefan tört be balról a tizenhatosra, és keresztlabdáját a becsúszó Vașvari lőtte a hosszú sarokra, a gólvonalon botladozó Mihai Bălașa pedig beljebb segítette a labdát (1–0). A gólszerző aztán jobbról adta vissza a gólpasszt, a rövid oldalra berobbanó Ștefan pedig piruettből sarokba terelte a labdát (2–0).

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi lendülete a második félidőre is kitartott, Vasvari pedig a gól és gólpasszt után egy büntetőt is kiharcolt, amelyet Tandia váltott gólra (3–0). A sérülések miatt Teixeirát és Dennis Mant is elveszítő vendégcsapat azonban háromgólos hátrányban kezdett igazán veszélyesen támadni, és a csereként beálló Florinel Coman ívelt fejesével gyorsan szépített is (3–1).

Az ezt követő percekben nagyon beszorult a Sepsi, de Coman szabadrúgásánál Fejér kitolta a jobb alsóba tartó labdát. A két játékos újabb párharcát is a hazai kapus nyerte meg, amikor lábbal hárított, de Raul Rusescu szabadrúgása már utat talált a bal alsóba (3–2).

A végjátékban a szurkolók a már csak minimálisra olvadó előny megőrzését várták kedvenceiktől, a Sepsi azonban végigvitt egy kontrát, az éppen csak beálló Joseph Mensah pedig első labdaérintéséből bevágta a negyediket is (4–2).

(Nemzeti Sport)

Részletek a pénteki lapszámunkban!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások