Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Felavatták a sepsibükszádi sportpályát

Felavatták a sepsibükszádi sportpályát Sport

Elsősorban az iskolás gyerekek, de a felnőtt közösség is használhatja Sepsibükszádon a szombaton felavatott műfüves sportpályát. A helyi költségvetésből finanszírozott multifunkcionális létesítményt már az avatón birtokba vették a helyiek és a vendégek, köztük a háromszéki fociélet kiemelkedő személyiségei is.

Hirdetés
Hirdetés

Régi álma volt a helyi közösségnek, mondta el Bács Márton Csaba polgármester az avatón, örülnek, hogy sikerült önerőből megvalósítani. A helyi önkormányzat saját költségvetéséből 270 ezer lejt fordított a létesítmény kialakítására, amely éjszakai világítással is rendelkezik, a labdarúgás mellett teniszpályaként és röplabdapályaként funkcionál. A létesítményt tovább lehet fejleszteni, ehhez már Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke ígért támogatást, miszerint jövőre lelátókkal is felszerelik.

Az ünnepségen negyven év után ismét pályára lépett a bükszádi öregfiúk csapata, az egykori tusnádfürdői riválisok ellen játszottak. Az erre az alkalommal meghirdetett minifoci-bajnokságra hat csapat nevezett be a megyéből, a tornát a szomszéd mikóújfalusi IKU-s fiúk nyerték meg.

Az ünnepségen jelen volt Marian Barbu, a Sepsi OSK II edzője, valamint Hajnal Gyula mesteredző, az egykori ASA aranycsapatának tagja is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük