Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Létfontosságú három pont a KSE-nek

Létfontosságú három pont a KSE-nek Sport

Idénybeli második győzelmét aratta szombaton a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata, szombaton 2–1-es vereséget mért a papíron esélyesebb Ozana Târgu Neamţ-ra a Sinkovits Stadionban, a harmadosztályú pontvadászat 13. fordulójában. Sikerének köszönhetően a kék-fehérek előléptek a rangsor tizenkettedik helyére, még két mérkőzés vár rájuk a téli szünetig.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgásra tökéletes időben, nagyszerű gyepen feszültek egymásnak a csapatok. Az újonc moldvaiak kezdtek jobban, de az első negyedóra után a kézdiek átvették a kezdeményezést, többet birtokolták a labdát, és egyre veszélyesebb támadásokat vezettek. A 47. percben aztán Babei látványos egyéni akció után megszerezte a vezetést, a támadó a baloldalon három védőt kicselezve könnyedén mattolta a kapust (1–0). A megérdemelt gólszerzés után nagyot hibázott a kézdivásárhelyi védelem, az 54. percben egy szöglet után nem tudott tisztázni, Miron pedig fordulatból a hálóba pöckölte a labdát (1–1). A házigazda erőfeszítéseit a 68. percben koronázta siker: Babei ezúttal az előkészítő szerepet vállalta magára, remekül passzolt Emanuel Popának, aki a védők mögül kiugorva a kapus lábai között gurított hálóba (2–1).

A KSE a későbbiekben tovább növelhette volna előnyét, viszont Gáll Attila szabadrúgása a keresztlécről pattant vissza. A hajrában nem forgott veszélyben a kézdivásárhelyi győzelem, annak ellenére sem, hogy Nicolae Păun begyűjtötte a második sárga lapját is, a KSE a 84. perctől emberhátrányban játszott. A 90. percben Alexandru Zaharia és Pakucs Norbert ütközése keltett riadalmat, végül közel tíz percet hosszabbított a játékvezető, de maradt a 2–1.

„Örülök az eredménynek és a fiúk teljesítményének, nagy szükségünk volt a három pontra. Úgy gondolom, a kapusteljesítmény lehetett volna jobb is, de szerencsére nem vesztettünk emiatt pontokat. Bízom benne, hogy a hátralévő két mérkőzésen is jól szerepelünk, Pașcani ellen egyértelműen a győzelem a célunk, de a Ceahlăul otthonában is a lehető legjobb eredményre hajtunk. Biztos vagyok benne, hogy a harmadosztályban maradunk” – nyilatkozta Gazda József játékos-edző.

  1. Liga, 1. csoport, 13. forduló: KSE–Ozana Târgu Neamț 2–1 (0–0). Kézdivásárhely, Sinkovits Stadion, mintegy 200 néző. Vezette: Denis Andrei Crețu (Botoșani).

KSE: Bunduc – Gáll, Tankó, Damian, Cîrstian (Orosz, 73.) – Păun, Gazda, Pakucs (Bandi, 90+5.) – Gajdó, Popa, Babei (Fozocoș, 88.). Edző: Vasile Gherghe. Ozana: Bălan – Rusu, Miron, Huțanu, Hodorogea (Vavrița, 64.) – M. Popa, Șerban, Asăvoaei (Iacoboae, 46.) – Furtună, Mercaș (Ungureașu, 46.), Zaharia. Edző: Daniel Zavate. Gólszerzők: Babei (47.), E. Popa (68.), illetve Miron (54.). Sárga lap: Păun (74., 84.), illetve Bălan (40.), Iacoboae (70.), Miron (74.). Kiállítva: Păun (84.).

Eredmények: CSM Bacău – Foresta Suceava 0–1, Huşana Huşi – Aerostar Bacău 1–2, Fălticeni – U Galaţi 1–1, Rădăuţi – Paşcani 7–0, Lieşti – Ceahlăul 1–1, Oţelul Galaţi – Botoşani II. 1–1, Miroslava – Focşani 2–1.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük