Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Évbúcsúztató győzelemmel

Évbúcsúztató győzelemmel Sport

Győztes mérkőzéssel zárta a 2022-es esztendőt a Sepsi OSK, miután szombaton délután hazai pályán 2–1-re legyőzte a Kolozsvári U együttesét a labdarúgó Szuperliga 21. fordulójában. A találkozót a kolozsvári drukkerek magyarellenes rigmusai miatt félbe kellett szakítani. Folytatás januárban a Rapid otthonában.

Hirdetés
Hirdetés

A kiegyensúlyozott játékot hozó első félidőben a Sepsi OSK első szögletéből betalált, a kapu előtti kavarodásból Nicolae Păun közelről a hálóba lőtte a labdát (1–0). A fordulást követően növelte előnyét a szentgyörgyi együttes, Tudorie egy remek indítást követően jól irányzottan emelt át a kapus felett, kétgólossá növelve a két csapat közti különbséget (2–0).

A vendégek válasza sem késlekedett, az 57. percben Chipciu távoli próbálkozását Niczuly hatalmas bravúrral hárította, majd Ilie közelről hagyta ki a ziccert. Niczuly a folytatásban Bălannal, majd Remaclevel szemben is állta a sarat, azonban tehetetlen volt a Păun kezezése után, a VAR segítségével megítélt büntetőnél, húsz perccel a vége előtt szépítettek a vendégek (2–1). A hajrában Pavol Safranko fejese mellé ment, Anass Achahbar pedig hat méterről fölé lőtt, így maradt a 2–1-es végeredmény. A Sepsi OSK győzelemmel zárta a 2022-es évet, a téli szünetet követően január 21-én folytatódik a bajnokság.

Labdarúgó Szuperliga, alapszakasz, 21. forduló: Sepsi OSK–Kolozsvári U 2–1 (1–0).

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, M. Tamás, Ispas – Aganovic, Păun, J. Rodriguez – Rondón, Tudorie, C. Matei. Cserék: Began – Dumitrescu, Ciobotariu, Bălașa, Francisco Junior, Bărbuț, I. Gheorghe, Achahbar, Safranko. Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Kolozsvári U: Iliev – Vlădoiu, Pițian, Fl. Ilie, Briceag – R. Pires, Simion – Chipciu, L. Fulop, Hofman – Thiam. Cserék: Gorcea – R. Romeo, Nowak, Remacle, Horșia, Ely Fernandes, Ad. Bălan. Vezetőedző: Eugen Neagoe.

Gólszerzők Păun (30.) és Tudorie (51.), illetve Thiam (75., büntetőből).

További eredmények: FC Voluntari–Konstancai Farul 1–1, Craiovai U–Chindia Târgoviște 3–0, FC Argeș–CS Mioveni 2–2 és Petrolul Ploiești–FC U Craiova 1–1. Az Aradi UT–Bukaresti Rapid mérkőzés lapzárta után fejeződött be. A további program: ma 20 órától FCSB–FC Botoșani, holnap 20 órától Kolozsvári CFR–Nagyszebeni FC Hermannstadt.

Pótolták a 9. fordulóból elnapolt mérkőzést. Az eredmény: FCSB–Kolozsvári CFR 0–1.

A találkozót az 55. percben Iulian Dima játékvezető félbeszakította, mivel a vendégdrukkerek magyarellenes rigmusokat skandáltak, illetve provokálták a hazaiakat. Válaszul a Sepsi OSK szurkolói között piros lapokat osztottak szét, amelyet folyamatosan felmutattak, amikor a Kolozsvári U drukkerei nem megfelelően viselkedtek. Augusztusban, ugyancsak a két fél közti megmérettetést szintén félbe kellett szakítani, mivel akkor is hasonlóan cselekedtek a kolozsváriak rajongói.

Fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük