Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Erre kevesen fogadtak volna

Erre kevesen fogadtak volna Sport

Az önbizalomtól duzzadó magyar labdarúgó-válogatott 11 napon belül másodszor is legyőzte Angliát a Nemzetek Ligája A divíziójában, és négy forduló elteltével a csoportja élén áll. Marco Rossi szövetségi kapitány szerint még a legszebb álmában sem számíthatott senki arra, hogy a magyar válogatott 4–0-ra nyer Angliában, de megérdemelt a siker.

Hirdetés
Hirdetés

Puskásék után a Puskás Akadémia játékosai mértek kiütéses vereséget az angol labdarúgó-válogatottra: a nemzeti együttes legutóbb 1953-ban győzött Angliában, akkor az Évszázad mérkőzésén a Puskás Ferenc fémjelezte Aranycsapat diadalmaskodott 6–3-ra. 69 év után a két Puskás-akadémista, a duplázó Sallai Roland és Nagy Zsolt, illetve Gazdag Dániel góljával 4–0-ra nyertek a magyarok Wolverhamptonban. Az angol válogatott ekkora különbséggel legutóbb 1928-ban kapott ki hazai pályán, 5–1-re az örök rivális Skóciától. A 6–3-as magyar győzelem alkalmával Puskás Ferenc kettő, Hidegkuti Nándor pedig három gólt szerzett. Azóta Sallai Roland az első magyar játékos, aki kétszer is betalált egy Anglia elleni idegenbeli mérkőzésen. Nem mellesleg Zlatan Ibrahimovic (5) mellett egyetlen játékos van, aki ebben az évszázadban legalább három gólt szerzett az angol válogatott ellen: Sallai Roland (3).

A magyar csapat a csoportgyőzelemért játszhat szeptember 23-án, amikor a németek vendége lesz Lipcsében, majd három nappal később az olaszokat fogadja. Ha az őszi két mérkőzésén egy pontot szerez a magyar csapat, akkor mindenképp bent marad az NL első osztályában. A csoport másik mérkőzésén: Németország–Olaszország 5–2. A csoport állása: 1. Magyarország 7 pont, 2. Németország 6, 3. Olaszország 5, Anglia 2.

„Volt ugyan néhány szerencsés momentumunk, de a srácok erre is rászolgáltak, mert a mérkőzés első percétől kezdve együtt harcoltak, együtt szenvedtek, összetartottak. Ez most tényleg egy igazi csapat volt, nagyon örülök, hogy el tudtuk érni ezt az eredményt, főleg, ha belegondolok, hogy honnan indultunk és hova érkeztünk, ilyenről nem is álmodtam, hihetetlen” – fogalmazott az olasz szakember, aki egyetértett abban, hogy ez karrierje eddigi legnagyobb meccse, de hozzátette, hogy neki tulajdonképpen Magyarországon kezdődött a pályafutása, ezért a lehetőségért pedig rendkívül hálás.

„A győzelem már az első percben eldőlt, hogy a magyar közönség nem ült fel a provokációra, ami a himnuszunk alatt történt” – nyilatkozta Szalai Ádám, a válogatott csapatkapitánya. „Én azt látom, hogy a mostani csapatban teljesen mindegy, ki játszik. 12 éve itt vagyok, de kijelenthetem, az, amit ez a csapat Marcónál művel, egészen megdöbbentő. Ezt az együttest nem világklasszisok alkotják, de így is olyan csapat alakult ki, ami teljesen elképesztő” – mondta azzal kapcsolatban, hogy a sikerekben mekkora szerepe van az olasz mesternek.

Eközben a román labdarúgó-válogatott negyedik csoportmérkőzésén elszenvedte harmadik vereségét a Nemzetek Ligájában, ezúttal hazai pályán kaptak ki 3–0-ra Montenegrótól. A kezdőcsapatban kapott helyet Marius Ștefănescu, a Sepsi OSK egyik alapembere, míg a szentgyörgyiek másik játékosa, Nicolae Păun a 76. percben lépett pályára. Románia továbbra is az utolsó helyen áll a B divízió 3. kvartettjében, hátránya 1 pont Finnországgal, 4 Montenegróval és 5 Bosznia-Hercegovinával szemben. Legközelebb Finnország otthonában lépnek pályára, szeptember 23-án.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások