Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Teljes a vb mezőnye

A katari labdarúgó-világbajnokság interkontinentális pótselejtezőjében Costa Rica 1–0-ra legyőzte Új-Zélandot, ezzel 32., utolsó válogatottként megszerezte a részvételi jogot. Keylor Navasék sorozatban harmadszor jutottak ki a világbajnokságra. A tornát november 21. és december 18. között rendezik Katarban. A 22. labdarúgó-világbajnokság résztvevői: A csoport: Katar, Ecuador, Szenegál, Hollandia. B csoport: Anglia, Irán, Egyesült Államok, Wales. C csoport: Argentína, Szaúd-Arábia, Mexikó, Lengyelország. D csoport: Franciaország, Ausztrália, Dánia, Tunézia. E csoport: Spanyolország, Costa Rica, Németország, Japán. F csoport: Belgium, Kanada, Marokkó, Horvátország. G csoport: Brazília, Szerbia, Svájc, Kamerun. H csoport: Portugália, Ghána, Uruguay, Dél-Korea.

Új tornát terveznek

Sajtóértesülések szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 2024-től létrehozna egy új, négycsapatos tornát, amely a Bajnokok Ligája felvezetője lenne. A tervek szerint az előző kiírás győztese játszana három másik csapattal és az Amerikai Egyesült Államokban rendeznék.

A Bajnokok Ligáját az UEFA a Szuperligára adott válaszként reformálta meg, az új rendszer a 2024–2025-ös idénnyel indul. A jelenlegi 32 helyett 36 csapat szerepel majd a kontinens legrangosabb klubsorozatának főtábláján, a négycsapatos csoportokat egy nagy tabella váltja fel, ahol minden csapat 8 mérkőzést játszik. Hogy ki kivel, az a sakkból ismeretes „svájci rendszer” alapján dől majd el. A párosítások kialakításának alapelve, hogy a közel azonos teljesítményt nyújtó csapatok kerüljenek szembe egy-egy mérkőzésen.

Három balkezessel

A magyar férfi vízilabda-válogatottat irányító Märcz Tamás keretet hirdetett a hazai rendezésű világbajnokságra. Kapusként Lévai Márton került be, a balszélen Jansik Szilárd játszik, de Nagy Ádám és Pohl Zoltán is készülhet a vb-re. Új játékos Burián Gergely is, aki Vámos Márton és Zalánki Gergő mellett játszik a jobbszélen, így a magyar válogatott a 2008-as pekingi olimpia után ismét három balkezessel áll fel – akkor a Benedek Tibor, Kiss Gergely, Madaras Norbert trió pólózott együtt, nem is akárhogyan.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük