Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Elődöntőben a Sepsi–SIC

Elődöntőben a Sepsi–SIC Sport

Mindenféle izgalmak nélkül jutott a női kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjébe a címvédő Sepsi–SIC, miután az előző két mérkőzéshez hasonlóan kategorikusan megnyerte a harmadik negyeddöntős párharcot is. A zöld-fehérek pénteken 116–28 (25–7, 21–7, 40–4, 30–10) arányban győzedelmeskedtek a Nagyváradi MSK vendégeként az Antonio Alexe Arénában. A legjobb négy között az Aradi ICIM-mel csapnak össze.

Zoran Mikes vezetőedző a pénteki mérkőzést a Jovana Pašić, Marina Solopova, Annemarie Gödri-Părău, Kristina Higgins és Demeter Nóra összetételű csapattal kezdte, utóbbi a napokban bokasérülést szenvedő Kovács Renáta helyett lépett pályára. A találkozó első kosarát Higgins büntetődobásból szerezte, amire a másik oldalon Nicoleta Mititelu válaszolt, a házigazdák pedig először és utoljára vezethettek.

A partiumi gárdának a 3. percben sikerült egyenlítenie, azonban ezt követően már az első két találkozóhoz hasonlóan zajlott a játék forgatókönyve. A zöld-fehérek az első félidőben fölényük ellenére több hibát vétettek, bár ezt a fiatal játékosokból álló Nagyváradi MSK nem tudta kihasználni. A Sepsi–SIC az első negyedben 18 pontos előnyt épített ki, amelyet a második játékrészben további 14 ponttal növelt, így a szünetben 46–14 arányban vezetett.

Hirdetés
Hirdetés

A szentgyörgyiek a harmadik felvonásban magasabb fokozatra kapcsoltak, a hárompontos vonal mögül és féltávról is pontosabban céloztak, így 40 egységet termeltek, amelyre a hazaiak Orbán Nicolette révén mindössze négy ponttal válaszoltak. A zöld-fehérek az utolsó negyedben tovább növelték előnyüket, a 100. pontot Anca Șipoș egy ellentámadás végén értékesítette, a Sepsi–SIC végül 88 pontos különbséggel győzött, és bejutott az elődöntőbe. A nagyváradi csapat csak a negyedik játékrészben dobta meg a tíz pontot, a zöld-fehérek ezúttal hatvanöt egységet jegyeztek ellentámadásból, és hetvenet a festékből.

Nagyvárad: Orbán 13, Mititelu 10/6, Croitoru 5, Câmpeanu, Kokovay. Cserék: Manea, Milas, Kozma-Fogadós, Ceh, Chiorean, Szallai, Creț. Vezetőedző: Adriana Niculescu.

Sepsi-SIC: Pašić 7/3, Demeter 6, Solopova 5/3, Gödri-Părău 11, Higgins 27. Cserék: Mîrne-Nagy 12, Șipoș 22/9, Topuzović 11/6, Slamová 15/9. Vezetőedző: Zoran Mikes.

A címvédő a legjobb négy között az Aradi ICIM csapatával találkozik, miután a sárga-kék mezesek a negyeddöntő harmadik mérkőzésén 21 pontos hátrányból felzárkózva diadalmaskodtak Târgoviște vendégeként (64–51), összesítettben pedig 3–0 arányban lépték le ellenfelüket. Az elődöntő első mérkőzését várhatóan április 23-án rendezik a magasabban rangsorolt csapat otthonában, vagyis a Sepsi Arénában. A párharc szintén három győzelemig tart.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük