Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lesz még ebből arany is

Lesz még ebből arany is Sport

Élete első felnőtt Európa-bajnoki érmét szerezte a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta pénteken, a bukaresti kontinensviadal döntőjében. A megyeszékhelyi MSK birkózóját másodpercek választották el az aranyéremtől, a végén mégis be kellett érnie a szintén szépen csillogó ezüsttel. A női versenyben 26 nemzet 139 birkózója állt rajthoz.

Nagy álma vált valóra Incze Krisztának azáltal, hogy dobogóra állhatott a felnőtt mezőnyben. A 22 éves sportoló magabiztosan kezdett a kontinenstornán, a negyeddöntőben esélyt sem adva a török Asli Demirnek, akit kategorikus 11–1 arányú győzelemmel kényszerített térdre, és jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben szoros meccsen ugyan, de visszavágott nagy riválisának, az orosz Kuznyecovának a márciusban, az újvidéki U23-as Európa-bajnokság döntőjében elszenvedett vereségért. A sepsiszentgyörgyi kiválóság remek lélekjelenlétének köszönhetően hárompontos hátrányból állt fel és fordított. Az orosz bajnok elleni 4–3-as diadala azt jelentette, az aranyéremért harcolhat a pénteki fináléban.

Hirdetés
Hirdetés

Kriszta remekül kezdett a döntőben, azonban hiába vezetett 4–0-ra az első három perc végén, amikor ajakvérzés miatt félbeszakították a meccset. A kényszerleállás miatt a háromszéki birkózó kibillent ritmusából, nem tudta visszaverni azeri ellenfele rohamait, aki gyors egymásutánban hat pontot szerzett, így 6–4-re megnyerte a párharcot, Krisztának pedig az ezüstérem jutott. Úgy tűnik, Bukarest szerencsét hoz a birkózónak, ugyanis 2016-ban ugyanitt érdemelte ki az ifjúsági Európa-bajnoki címet.

– Egyrészt csalódott vagyok, mert az utolsó pillanatban veszítettem el az aranyérmet, ugyanakkor nagyon örülök, mert sikerült megszereznem az első felnőtt Európa-bajnoki érmemet. Köszönöm mindenkinek, aki szurkolt nekem, sokat jelent, hogy ennyien szorítottak értem – nyilatkozta az újdonsült Eb-ezüstérmes, akinek nem sok ideje jut a pihenésre, ugyanis készülhet a következő próbatételre, a június 21. és július 1. között Fehéroroszországban esedékes Európai Játékokra.

Végeredmény, 65 kg (12 induló): Európa-bajnok: Elisz Manolova (Azerbajdzsán), 2. Incze Kriszta (Románia), 3. Marija Kuznecova (Oroszország) és Petra Olli (Finnország), 5. Asli Demir (Törökország) és Henna Johansson (Svédország). A női csapatversenyben Ukrajna diadalmaskodott 168 ponttal, 2. Bulgária 112, 3. Törökország 96.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük