Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bizakodva várva a visszavágót

Bizakodva várva a visszavágót Sport

Három romániai klubcsapat – köztük a Sepsi OSK – kezdte meg szereplését az Európa Konferencia Ligában, de csak a hazai környezetben játszó FCSB tudott nyerni. Az idegenben szereplő Sepsi OSK ikszelt, míg az Universitatea Craiova Albániában kapott ki. A piros-fehér mezesek ma bajnokit játszanak.

Hirdetés
Hirdetés

Fennállása első nemzetközi mérkőzését játszotta múlt csütörtökön a Sepsi OSK labdarúgócsapata: Leontin Grozavu vezetőedző legénysége Nagyszombaton, a Spartak Trnava ellen lépett pályára az Európa Konferencia Liga-selejtező második fordulójában, és jó játékkal döntetlenre hozta a felvidéki összecsapást. A háromszékiek bátran futballoztak, több alkalommal is közel álltak a gólhoz, azonban Rajko Rep távoli torpedója és Ștefănescu bombája is célt tévesztett. A második félidőben Niczulynak is akadt munkája, de gól ezúttal sem született. A hajrában viszont komoly gondba került a szentgyörgyi együttes, mivel Bogdan Mitrea a 86. percben a második sárga lap után a kiállítás sorsára jutott, így a Sepsi csapatkapitánya kihagyja a csütörtöki, hazai visszavágót.

A felvidéki gólnélküli döntetlen, és az ott nyújtott teljesítmény reményt adhat a háromszékieknek, hogy bizakodva várják a visszavágót. Továbbjutás esetén pedig a montenegrói Sutjeska Niksic és az izraeli Maccabi Tel Aviv párharc győztese lehetne az ellenfél, a sorozat harmadik fordulójában. Ebben az összecsapásban is 0–0 volt az első találkozó.

„A végletekig kiegyensúlyozott mérkőzés volt, mindkét együttes hasonló játékerőt képviselt. Hol az egyik, hol a másik kerekedett felül, mozgalmas kilencven percen vagyunk túl. A továbbjutás kiharcolása továbbra is nyitott, 50-50 százalék esély maradt” – vélekedett a találkozó utáni hivatalos sajtótájékoztatón Leo Grozavu, a sepsiszentgyörgyiek vezetőedzője, aki Bogdan Mitrea kiállításával kapcsolatosan kifejtette, meglátása szerint nem érdemelt kiállítást. „Az első sárga lapos figyelmeztetése könnyűszerrel volt megítélve, a második ezzel szemben jogos volt. Mitrea a csapatkapitányunk, egy fontos láncszem, hiányát megérezzük a visszavágón”.

A Sepsi OSK ma késő délután a Chindia ellen lép pályára idegenben, az élvonalbeli pontvadászat második körében. A Sepsi OSK és a Târgoviște korábban nyolcszor csapott össze, a háromszéki együttes az örök mérleget tekintve favoritnak számít, ugyanis mindössze egyszer maradt alul mai ellenlábasával szemben, négyszer győzött, három mérkőzés döntetlennel zárult.

Európa Konferencia Liga-selejtező, második forduló, 1. mérkőzés: Spartak Trnava–Sepsi OSK 0–0. Nagyszombat, Antona Malatinského Stadion, vezette: Ivaylo Stoyanov (bolgár). Spartak: Takac – Curma, Kósa, Twardzik, Mikovic – Bukata (Vlasko, 80.), Gric (Prochazka, 88.) Savvidis – Cabral, Ristovski (Boateng, 75.), Yusuf (Ivan, 88.). Edző: Michal Gasparik. Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Tincu, Mitrea, Ștefănescu – Fofana, Păun (Vasvari, 84.) – Ashkovski (Éder, 60.), Rep (Achahbar, 71.), Aganovic (Damașcan, 46.) – Chunchukov (Bojic, 84.). Edző: Leo Grozavu.

További eredmények: KF Laçi (albán) – Universitatea Craiova 1–0 (1–0), FCSB – Sahter Karaganda (kazah) 1–0 (1–0).

Az 1. Liga 2. fordulójának eddigi eredményei: FC Argeș Pitești – Aradi UTA 0–1, CS Mioveni – Bukaresti Rapid 0–2, FC Voluntari – FC Botoșani 0–1, Academica Clinceni – Kolozsvári CFR 1–2. A mai műsor: 18.30 Chindia Târgoviște – Sepsi OSK, 21.30-tól FC U Craiova 1948 – Dinamo Bukarest.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük